banner137
banner25

CHP PM Üyesi Erdem "vatandaşın dili yandı her şeyi görüyor!"

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Edirne’de partililerle bir araya geldi. 2 günlük program için Edirne’ye gelen Erdem’in ilk gün kent merkezi ikinci gün ise ilçelerde vatandaşlarla ve partilerle bir araya geleceği belirtildi.

Gün içerisinde partisinin il binasına gelen ve burada partililer ve gazetecilere gündemi değerlendiren CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının net bir dille CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğunun altını çizerek “Millet ittifakının masası nihai kararı verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerdiği isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Tabii ki bu partimizin adayıdır. Milet ittifakının masasında altı siyasi lider bir araya gelecek ve bir karar verecektir. Verecekleri karar neticesinde ittifakın adayı 13’ncü Cumhurbaşkanı olacaktır”dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılara ve gelinen noktaya değinen Erdem “bugün Türkiye’de vatandaş, 1 kg domates dahi alma açısından zorlanmakta. Yani geldiğimiz noktada tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet diyerek; ki bunlarda bizim ortak değerlerimiz vatandaşı tek domatese, tek patlıcana, tek salatalığa mahkum eden bir yönetim anlayışı ile bizi karşı karşıya bıraktılar. Biz referandum zamanı bas bas bağırdık. Bu evet-hayır referandumunda. Dedik ki; ‘bu sistem gelirse açlık gelir, kıtlık gelir, sefalet gelir.’ Neden? Çünkü bu sistem gücün, yetkinin tek elde toplandığı bu sistem,Türkiye’nin küresel ligi, daha doğrusu gelişmiş ülkeler liginin dışına çıkmasına yol açar. Bu ülkede petrol kuyusu yok. Türkiye demokrasiyi güçlendirdiği ölçüde kalkınabilir. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu dış finansman ülkenin demokrasisi güçlendikçe Türkiye’ye teveccüh eder. Ülke ekonomisini bu hale getiren bu rejim bugün bütün vatandaşlarımızı bir domates, bir salatalık alır hale getirdi”diyerek biz zamanlar Avrupa’da domatesin tane ile satıldığı havasını yapanların bugün aynı manzara ile karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Ülkenin yokluk ve kuyruklarla anılmaya başladığını belirten Erdem “dün ikinci Dünya savaşında rahmetle anıyorum, İsmet paşanın büyük dehası sayesinde dışında kaldığımı ikinci dünya savaşı şartlarında devlet vatandaşa ekmek karnesi dağıttığı için bu koşulları eleştirerek siyaset yapanlar, bugün vatandaşa ekmek kuponu dağıtıyor. Gaziantep Belediyesinin vatandaşa ekmek kuponu dağıttığı görselleri gördük”ifadelerini kullandı.

“İnsanların kuyruklara girdiğini eleştirdiler” diyen Erdem “kaldı ki Amerikan ambargosu sebebiyle, Türkiye Kıbrıs’ın bir anayurt bir yavru vatan olması için mücadele etti diye aynı zamanda ‘bu ülkenin Türk çiftçisinin ne ekip biçeceğine Amerika karar veremez, haş haş ekimini serbest bırakıyorum’ diyen Ecevit’in iradesi sebebiyle ambargo uygulandığı için yaşanan kuyrukları eleştirerek siyaset yaptılar ve bütün ülkeyi kuyruğa mahkum ettiler. Kaldı ki; Türkiye’de şu anda bir ambargo falan yok. O gün ambargo vardı. Bugün Türkiye’ye yönelik bir gıda ambargosu yok. İlaç ambargosu yok. Peki bu kuyruklar neden?”diye sordu.

Et ve Balık Kurumu ile ilgili konuşan ve yönetiminde bulunan kişilerin vatandaşla nasıl dalga geçtiklerini unutmadıkların belirten Erdem “istifa eden genel müdürü daha doğrusu kovulan müdür dedi ki ; ‘efendim biz vatandaş kuyruğa girmesin diye, zam yaptık. Çok kuyruk oluyor kapının önünde, biz zam yaptık ve vatandaş kuyruğa girmesin. Bakın ben size bir şey söyleyeyim! Bu ahlaksız ifadenin hesabını o şahıs verecek. Bu milletle hakaret etmenin,bu milletle alay etmenin ne anlama geldiğini günü geldiğinde mutlaka hesabını soracağız ve o şahıslar hesabını verecekler. Bu durumu yaratan rejimle, sandıkta hesaplaşacağız”şeklinde konuştu.

Olası bir erken seçimde partisinin tüm hazırlıkları tamamladığını ve Pazar günü seçim olacakmış gibi çalışarak beklediklerini belirten Erdem “Önümüzdeki ilk seçimde millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı tarihi bir farkla Erdoğan ve rejiminin karşısında galip gelecek ve Türkiye’yi hızla güçlendirilmiş parlamenter sisteme götürüp normalleştireceğiz elbette her seçimde aktörler tartışılır, bu seçimde de bizim Cumhuriyet Halk Partisi CHP olarak adayımız, partimizin adayı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Millet ittifakının masası nihai kararı verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerdiği isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Tabii ki bu partimizin adayıdır. Milet ittifakının masasında altı siyasi lider bir araya gelecek ve bir karar verecektir. Verecekleri karar neticesinde ittifakın adayı 13’ncü Cumhurbaşkanı olacaktır. Bu Pazar seçim olsa biz seçime hazırız. Arkadaşlar biz bu Pazar seçim olsa, ülkedeki her sandığın başına en az iki kişi koyacak durumdayız. Hukukçular, gözlemciler aynı zamanda tüm sandık tutanaklarının altı imzalandığı an genel merkezdeki sisteme düşeceği alt yapıyı hazırlamış durumdayız. Doğu, Güneydoğu dahil Türkiye’nin her yerinde sandık görevlilerimiz hazırdır, hukukçularımız hazırdır. Seçim güvenliği konusunda a, b, c, d planlarımız hazırdır. Yapılacak tüm hamlelere karşı hamlelerimizi geliştirmiş bulunuyoruz. Biz o akşam bir tek oy dahi çaldırmayacağız”diyerek vatandaşın dilinin yandığını ve her şeyi gördüğünü ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30