banner78
banner25

CHP'li Torun "sistem sonucu,yoksulluk,yokluk ve çaresizlik!"

Bir dizi çalışma için iki günlük program dahilinde Edirne’ye gelen ve burada yerel yönetimler ile parti teşkilatları başta olmak üzere CHP’li Belediyeleri ziyaret eden CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Edirne’de 123 kişinin partiye katılım töreninde rozet taktı.

Torun törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı sisteminin ucube ve dayatmacı bir sistem olduğunu bununda sonuçlarının üç yıllık faturasında “yoksulluk,yokluk ve çaresizlik olduğunu kaydetti.

Parti il binasında düzenlenen törence partiye yeni katılımı sağlanan 123 kişiye rozet takma töreni düzenlendi. En yaşlı üye sıfatı ile katılım sağlayan 77 yaşındaki Fatma Kabakçı’ya rozetini ellerini öperek Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun taktı.Torun Fatma teyze’ye “iyi ki varsın.İyi ki buradasın.Bize güç verdin. Allah razı olsun”dedi ve rozetini takarak hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Tören öncesi konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Av.Burak Güngörmedi ve İl Başkanı Fevzi Pekcanlı partiye katılımların artarak devam edeceğini, ilçelerde de düzenlenecek törenlerle katılımların aratacağını kaydettiler.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi’nin dünyada en etkili 10 partiden birisi olduğuna dikkat çekti ve CHP’nin en çok Atatürk heykellerinin önünde saygı duruşunda bulunulması ile eleştirildiğini belirterek “Bizi en çok suçladıkları şeylerden birisi siz bayramlarda gidip bir puta tapıyorsunuz, bir beton heykelin önünde anlamsız bir şekilde saygı duruşunda bulunuyorsunuz, betona bakıyorsunuz, selam veriyorsunuz diyorlar ya! Bir söz var; neye baktığınızdan çok hayata,nereden baktığınız önemli. Bakış açınız önemli. Onlar baktığında beton görüyorlar ama biz baktığımızda yedi düvele karşı koyan bir iradeyi görüyoruz. Biz baktığımızda; emperyalistleri topraklardan denize döken Kuva-i Milliyeyi görüyoruz. Biz baktığımızda 1934’te Avrupa’nın birçok ülkesi daha tanımazken kadınlara verilen özgürlükleri seçme seçilme hakkını görüyoruz. Biz onun deniz mavisi gözlerine baktığımızda tam bağımsız Türkiye’yi görüyoruz. Biz onun gözlerine baktığımızda geleceği kuracak olan o gencecik evlatlarımızı torunlarımızı görüyoruz. O yüzden onların nereye baktığı önemli değil,bizim bakarken ne gördüğümüz ne hissettiğimiz önemli”dedi.

Yapılan törende konuşan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP’nin bu ülkenin kurucu partisi olduğunu ve bugün gelinen noktada kurtarıcı partisi de olmak zorunda olduklarını kaydetti.

Torun konuşmasında “Geçmişte Nene Hatunun yaşadıklarını bu vatan toprağı için mücadele veren o inancın aynısını taşımak zorundayız. Bize Cumhurbaşkanlığı sistemi ucube sistemi dayattılar ve üç yıllık faturası yoksulluk, yokluk oldu. Çaresizlik oldu. Her geçen günde maalesef olumsuzluğa doğru gidiyoruz. Biz Cumhuriyeti 100. yılında bize düşen o kurucu iradeye laik olmak onların kurduğu Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak zorundayız.Bu ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına olan borcumuzdur. Bu borcu ödemek zorundayız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30