banner137
banner25

CHP İl Başkanından harç tepkisi!

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yurt dışı çıkış harç bedelinin 150 TL olmasını eleştirdi ve yapılan zamdan komşu ülkelerinde rahatsız olduğunu ileri sürdü.

Yurt dışına çıkış yapan vatandaşlardan 15 TL olarak başlayan yurt dışı çıkış harcını AKP Hükümeti döneminde 50 TL ve ardından 150 TL’ye çıkarıldığını belirten CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bir hareket olduğunu ifade ederek rakamın çok ciddi bir rakam olduğunu ve yurt dışına çıkmak isteyen bir ailenin bu yükü kaldırmasının söz konusu olamayacağını kaydetti.

Pekcanlı gazetecilere yaptığı açıklamada “Ben il başkanı olduğumda 15 liraydı. Sonra 50 lira yaptılar. Şimdi 150 lira oldu. Yani mazot fiyatı gibi devamlı artan bir rakam. Burada insanların seyahati ile ilgili bir kısıtlama söz konusu. Yani 4 kişilik bir ailenin buradan Bulgaristan’a gittiğini düşünün sadece Kapıkule’den çıkmak için 600 lira para vermesi lazım. Bulgar tarafına ödeyeceği ilaçlama paraları hariç. Vize paraları hariç. Ciddi bir rakam. Bulgaristan tarafı da bu konudan biraz muzdarip. Geçtiğimiz gün Bulgaristan Başkonsolosu, İl Başkanlığımızı ziyaret ettiğinde, bu rakamın biraz fazla olduğu ile ilgili serzenişlerine şahit olduk. Karşılıklı geliş gidişler, vize ile ilgili konuşurken sayın konsolos özelikle bunu bana belirttiğine şahit oldum” dedi.

Önümüzdeki ay gurbetçilerin gelişlerinin başlayacağını belirten Pekcanlı, Kapıkule gümrüğüne ek peron konulması konusunda da şimdiden gerekli çalışmaların yapılması uyarısında bulundu.

Pekcanlı, “Önümüzdeki ay gurbetçilerin tatil için Türkiye’ye gelme akını başlayacak. Bu seyahat esnasında Kapıkule gümrüğünden Türkiye’ye gelirken gurbetçiler yoğunluk olacak. 12 peron olmasına rağmen yoğunlaşıyor. Gelişte bir sıkıntı gidişte bir sıkıntı. Biz bundan olumsuz etkileniyoruz. Kur farkından dolayı Edirne Bulgaristan vatandaşlarının ciddi akımına uğruyor. Bu günlerde Yunanlılarda gelmeye başladı, bu da sevindirici. Gümrüklerin mayıs sonu haziran başı gibi sıkışmaya başlaması Bulgar vatandaşların da Edirne’ye girişinin düştüğünü göreceğiz. Bununla ilgili olarak CHP İl Başkanlığı olarak kimden destek isteyeceksek, Edirne’de ticaretin devamı ile alakalı çok önemli bir süreç. Biz de bu fırsatı kullanmalıyız. Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarını Edirne girişi ile ilgili ayrı bir peron olur. Çünkü birkaç sene önce bu uygulama yapıldı. Ve esnafımız da çok memnun kaldı. Bu krizde esnafımızı kollama adına bu uygulamanın şimdiden gündeme alınmasını gerektiğini görüyorum” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30