banner137
banner25

CHP İl Başkanı Pekcanlı “Saros sahillerinin kiralama ihalesi iptal edilmeli!

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Edirne Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesinin 23 Haziran 2021 günü yapacağı ihaleler ile Keşan ve Enez sahillerinde bulunan 14 ayrı kıyı kesiminin 3 yıllık süreyle kiraya verilmek istenmesine tepki gösterdi.Kiralama ihaleleri kapsamında Keşan’a bağlı Erikli Sahili’nde 6 parsel alan, Danişment ve Yayla sahilleri ile Mecidiye Köyü’ne bağlı İtalyan Koyu, Enez’de Gaziömerbey Mahallesi’nde kıyı kesiminde yer alan 3 parsel alan, Sultaniçe ve Vakıf sahillerindeki kıyı kesimi alanlarında özel ticari işletmelerin kiraya verileceği yönündeki çalışma ile ilgili vatandaşların büyük rahatsızlık duyduğunu belirten CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “bölge halkından da büyük tepkiler var. Çünkü özelleştirme sonrası bölge halkımız plajları kapatılacağı ve özel sektörün halkın girmesine müsaade etmemesi gibi birçok haklı eleştiride bulunuyor”diyerek süreci Edirne Valisi Ekrem Canalp ile konuştuğunu ve öneride bulunduğunu kaydetti.Pekcanlı önerisinde “Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı olarak benim önerim bu ihaleden vazgeçmesi. Yerler Çevre Vakfında kalmalı. Ama Çevre Vakfı da burayı ticari amaçlı değil tamamen hizmete dönük çünkü vakfımızın ciddi geliri var. Halkımıza hizmet anlamında soyunma kabinleri, duş kabini gibi insanların temizliği ile alakalı bazı hizmetleri çevre vakfı tarafından karşılanıp buranın halkımızın ücretsiz olarak kullanılması. Tuvalet hizmetinden halkımız faydalanmalı kabin ihtiyacını karşılamalı bunlar Çevre Vakfının mevcut geliri ile çok rahat karşılanır”diyerek vakfın ihaleden vazgeçmesi gerektiğini savundu.

Çevre Vakfının zaten ciddi bir geliri olduğunu belirten İl Başkanı Pekcanlı “ayda 8-10 milyon rakamlardan bahsediliyor. Kazanılacak ihaleden gelecek olan para zaten vakfın aylık gelirinin 15-20 günlük bir kısmı kadardır. Çevre vakfımız bu masrafları karşıladıktan sonra personel de çalıştırabilir”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30