banner78
banner25

CHP İl  Başkanı Pekcanlı "aşı olmayan öğretmen varken öğrenciye PCR ne kadar doğru?"

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı genel merkez tarafından 81 İl’de eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasının Edirne ayağını gerçekleştirdi.

Gene Merkez tarafından gönderilen metni okuyan İl başkanı Pekcanlı daha sonra Edirne ile ilgili yurt sorunu ve öğrencilerin sorunlarına ilişkin konulara değindi.

Pekcanlı Genel Merkez tarafından gönderilen ortak metinde tek adam rejiminin ülkemizi içine soktuğu çok yönlü krizin ağır sonuçlarını yaşadığımız alanların başında eğitimin geldiğini belirterek “19 yıllık AKP iktidarı süresince liyakatten uzak ideolojik sebeplerle yap boz haline getirilen eğitim sistemimizin yapısal sorunları, iktidarın yönetemediği COVİD-19 salgını süresince daha da derinleşmiş ve iyice gün yüzüne çıkmış durumdadır”diyerek bu süreçte 2 milyon 316 bin öğrencinin uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA sistemine ulaşamadığını, 1 milyon 459 bin öğrencinin ise internet erişimine sahip olmadığını ve çok büyük bir öğrenim kaybıyla karşı karşıya oldukları belirtti.

Gönderilen metinde “İktidarın salgın döneminde eğitim alanında ortaya koyduğu tercihler, var olan fırsat eşitsizliklerinin daha da derinleşmesine yol açmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın salgın süresince ortaya çıkan öğrenme kaybının boyutlarını ölçme ve bu kaybın telafisi için derhal gerekli bilimsel çalışmaları başlatması gerekmektedir. 6 Eylül 2021’de yüz yüze eğitim tekrar başlamış, öğretmenlerimiz ve çocuklarımız okullarına kavuşmuşlardır. Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime dönüşün büyük bir mutluluk yaratması gerekirken, yetersizlikler nedeniyle eğitimin tüm paydaşlarında derin kaygılar ortaya çıkmıştır. Okullarda ihtiyaç duyulan 101 bin yardımcı hizmet personeli hala atanmamıştır. Okullarımızda hijyenin korunmasını sağlayacak bu atamaların derhal gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı’na ek kaynak aktarımı yapılabilir”diyerek ihtiyaçları sıraladı.

“Haftalardır birçok kentte sınıflarda vakalar ortaya çıkmakta ve yayılmaktadır. Sosyal mesafenin korunabilmesi için sınıfların seyreltilmesi gerekirken, birçok okulda öğrenciler kalabalık sınıflarda derslere girmektedirler. Bazı okullarda farklı düzeylerde sınıfların aynı dersliklerde eğitim gördüğü bilinmektedir. Bunun en büyük sebebi 43 bin 627 derslik ihtiyacıdır. Yandaşlara, beşli çeteye, Saray beslemelerine kaynak ayıran iktidar; çocuklarımızın sağlığı, eğitimi ve geleceği için gereken bu ihtiyacı karşılamamaktadır”diyerek eğitm için CHP olarak hazır olduklarını belirtti ve “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi, biz çocuklarımızın eğitimi için bu ihtiyacı karşılamaya hazırız. Gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyelerimiz eliyle inşa etmeye hazırız. Arsa gösterildiği anda belediyelerimiz gerekli çalışmayı başlatacak ve en kısa sürede ihtiyaç duyulan derslikleri eğitim ve öğretime hazır hale getireceklerdir. Aynı şekilde, tamirata ve onarıma ihtiyaç duyan derslik ve okullar için de partimiz ve belediyelerimiz harekete geçmeye hazırdır”dedi.

Edirne’de aşılama çalışmasının başarılı olduğunu ancak okullarda öğrencilere uygulanacak PCR testi zorunluluğunun veli inisiyatifine bırakıldığını söyleyen Pekcanlı “Okullarda PCR testi velinin rızası ile olacak bir durum. Veli Rızasına kaldıktan sonra söyleyecek bir şey yok.

Geçen yıl aşı bu mevsimde bulunmuş olsaydı. Bırakın ücretsizi 10 bin lira verip aşı olacak insanlar vardı. Ben örnek olmak için kobay olarak bile ilk aşıyı olmaya razıydım. Aşının yapılması ile alakalı Edirne süreci iyi götürüyor ama bazı öğretmenlerin ben hala aşı olmadığını biliyorum. Aşı olmayan bir okulda aşı olmayan bir öğretmene 8 yaşındaki bir çocuğa KOVİD-19 testi yapmak ne kadar doğru?”dedi.

AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın yurt sorunu olmadığına dair görüşünün gerçeği yansıtmadığını söyleyen CHP İl Başkanı Pekcanlı “Fatma hanım saymayı bilmiyor herhalde,matematikle alakalı bir kusuru var. En az bin kişiden fazla öğrenci yurt sorunu olduğu için Cumhuriyet Halk Partisine geldi. Belki bu gelenler partiye gönül vermiş olanlar bize geldi.”diyerek iktidarın yurt sorununu çözmek için bazı yerlere öğrencileri yönlendirdiğini ifade ederek “Onlar yurtlar konusunda yardımcı oluyorlar, yine cemaatlere mi yönlendirecekler? KYK Yurdu yapmadığınız sürece bakanlığın üç beş vakıfa verdiği parayı duyuyorsunuz. TÜRGEV, TÜGVA ve ENSAR vakfına. Öğrencileri buraya mı yönlendirecekler? Buralar üzerinden siyaset mi yapacaklar. Nereye yönlendirecekler şuan kapasite zaten ful”dedi.

CHP’li Edirne Belediyesinin geçtiğimiz aylarda bir çalışma yaptığını ve Edirne’de özel bir otelin kiralanarak öğrenci yurdu şeklinde faaliyete alınmasının Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirlerine takıldığını belirten Pekcanlı “ Belediyemizin yurt konusunda bir girişimi oldu maalesef ki Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında kaldı. Ama ilerleyen dönemde olacaktır mutlaka. Genel başkanımızın talimatı da var bu konuda. Belediye başkanı belki daha iyisini daha büyüğünü yapacak o da bir tecrübe olurdu bu sene işletebilseydik. Cumhurbaşkanın tasarruf önlemleri kapsamında kaldı. Karar alınmasına rağmen kiralama olmadı. Edirne’de kreş eksiği vardı. Bunlar olacak artık. Genel merkezin yurt konusunda çok büyük baskısı var. O yeri kiralasaydık 150-200 öğrenci kalacaktı. Önümüzdeki sene Belediyenin daha farklı projesi olacak. Yada 500 kişilik yurt yapacak. Bu kararname ile bu fırsatı kaçırdık”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30