banner78
banner25

CHP İl Başkanı Kahraman "Partide küskün kalmayacak!"

CHP İl Başkanlığı görevini Milletvekili aday adaylığı için bırakan Fevzi Pekcanlı’dan sonra 20 kişilik il yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan seçimle yeni il başkanı olan Samet Kahraman düzenlediği basın toplantısı ile hem kendini anlattı hemde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Başkanı Samet Kahraman verdiği özgeçmiş bilgisi ile CHP’de uzun yıllar siyaset yaptığını ve son 7 yıldır İl Başkanı Pekcanlı dönemimde beraber yönetimde beraber yer aldığını belirterek partinin tüm üyeleri ile görüşeceklerini kaydetti ve il başkanlığı seçim sürecin değerlendirdi. İl Başkanı Kahraman “ arkadaşlar bir teveccüh yaptı ve bizi seçti. Türker arkadaşımla girdik yarışa.Bundan sonrada beraber çalışacağız” diyerek önceliklerinin genel seçimler olduğunu ve tüm üyelerin katılımıyla toplantılar gerçekleştireceklerini ifade etti.

Kahraman partide bulunan küsküm üyelere yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soruya ise “9 ilçede hemen birkaç gün sonra toplantılara başlayacağız. Partideki eksiklikleri her şeyi biliyoruz. Aslında ben de yeni değilim. Fevzi başkan gibi 7 yıldır bu yönetimlerde yer alıyorum. Bugüne kadar yaptığımız bir hata varsa o bizim hatamız. Ben bugün oturdum diye bakmıyorum buna. 7 yıldır bu görevdeyim. Ben burada bir hata varsa bizim hatamız bu. Bunu hemen üstleneyim. Ben bundan sonrasıyla alakalı o küskün dediğimiz ya da sosyal medyada tartışmaya açanlar diyelim, onlarla beraber oturacağız. Herkesle beraber oturacağız bu süreci onlarla beraber atlatacağız. Hep beraber başaracağız bu süreci. Hiçbir ayrıştırmaya gitmeden özellikle onu söylüyorum hep beraber oturacağız bu süreci beraber değerlendirip beraber çalışarak kazanacağız. Hiçbir ayrışmaya gitmeyeceğiz bunu önümüzdeki hafta zaten sizler de göreceksiniz”şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise yapılan seçimleri değerlendirerek seçimlere iddia edildiği gibi müdahil olmadığını kaydetti.

Gürkan konuşmasında “Edirne'de yıllardır siyaset yapıyorum. Tanıyanlar bilir beni. Hiçbir şeyimi gizli yapmadım. Hiçbir şeyimi saklı yapmadım. Taraf olduysam açıkça taraf oldum. Bunu her zaman da söyledim. Siyasette tırnak içinde hiç kıvırmadım. Bu yaştan sonra da bu saatten sonra da hiç kıvırmaya da niyetim yok. İki şey söyleyeceğim bir gün önce il yönetim kurulu toplantımızdan bir gün önce ben yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber bir toplantı yaptım. Konuştuk, sohbet ettik. Orada da bir tavır koymadım. Seçimde de bir tavır koymadım. Tavır koysam örnek olarak söylüyorum Samet'in aleyhine bir tavır koysam Samet seçilemezdi. Bunu hepinizin huzurunda söylüyorum. Saklamaya gizlemeye gerek yok karışmadım. Ben Türker’i destekleseydim il yönetim kurulunu biliyorsunuz. Türker’in çıkmaması mümkün mü? Ya da Samet'in çıkması mümkün mü? Özellikle karışmadım. Çünkü hepsi bizim ekibimiz. Şu anki il yönetim kurulu üyesi hepsi bizim ekibimiz”dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise yerel siyasetten ziyade genel siyasete dikkat çekerek siyasi iktidardan kurtulmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm gücü ve örgütleriyle çalışacağını kaydetti.

Gaytancıoğlu konuşmasında “Türkiye'nin gündeminde inanın yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı var. Başka da hiçbir şey yok. İnsanlar et alamıyor, süt içemiyor, pazara çıkamıyor. En düşük fiyatlı sebze 20 lira olmuş. İktidar bunun hesabını kitabını bilmiyor mu? Hala en düşük emekli aylığı bizlerin gayretiyle 5 bin 500 liraya çıkartıldı. 5 bin 500 lira ile buyursunlar kendileri geçinsinler”dedi.

Asgari ücretin 2 in 800 lira olduğu dönemde vatandaşın alım gücünün daha fazla olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu “insanlar emekli maaşımız bin 500 lirayken daha iyiydi. Bir şeyler alabiliyorduk. Şimdi alamıyoruz diyorlar”dedi.

Türk tarımının geldiği noktayı da değerlendiren Gaytancıoğlu “Türkiye'de inanın süt sıkıntısı var. Süt bulamayabiliriz diyorlar. Biz aylardır bunun önlemleriyle ilgili kendimizi yırtıyoruz. İnekler kesiliyor diyoruz. Süt krizi var, et krizi gelecek diyoruz, bunları anlatıyoruz kime anlatıyoruz? Hala ithalat peşindeler. Hala rant peşindeler. Rantçı bir iktidar yandaşları beslemekle kendini görevli atleden bir iktidar hala halkın milyonlarca yoksulun, emeklinin, işçinin, işsizi gençlerin çöktüğünü görmüyor! Gençler o kadar moralsiz ki. Her 10 gençten yedisi Türkiye'yi terk etmek istiyor. Bu dönemde bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok büyük bir sorumluluğumuz var. Bu ülkeyi biz kurduk. Bu ülkenin kurucu ayarlarında hep üretim vardı, halkça Bölüşme vardı. Ama şimdi görüyoruz halkça bölüşüm yok, yandaşlara rant, her türlü yolsuzluk, yani neredeyse genel başkanımızla dalga geçmeye komplo yapmaya her yönüyle hazır bir iktidar var”dedi ve millet ittifakı ile aralarında bir sorun olmadığını belirterek “millet ittifakı bileşenleri ile de aramızda hiçbir sorun yok. Sorun çıkarmaya çalışsalar da böyle bir sorun yoktur. Biz bu ülkeyi yeniden Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına taşıyacağız ve gençlerimize iyi bir gelecek sağlayacağız. Emeklilerimize insanca bir yaşam sağlayacağız. Emeklilikte yaşa takılanları da unutmamak gerekiyor. Aralık dediler, yılbaşı dediler bir müjde verdiler ama daha yasa gelmedi. Ben her hafta oradayım ve yarın yine gidiyoruz. Komisyonu hala gelen, giden bir şey yok”ifadelerini kullandı.

Toplantıda İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Kadın Kolları Merkez İlçe Başkanı Reyhan Güzel ve İl Gençlik Kolları başkanı Sergen Kuru ile Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kıyı’da hazır bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30