banner78
banner25

Çeltik fiyatı olumklu karşılanldı!
Salih Baran - 2012 yılı çeltik müdahale alım fiyatının ton başına bin 165 lira olarak açıklanması sektörde mutlulukla karşılandı.
Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Turgay Yetiş, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde katıldığı Çeltik Tarla Günü'nde, TMO'nun 2012 çeltik müdahale alım fiyatını ton başına bin 165 lira olarak açıkladığını anımsattı.
Yetiş, açıklanan fiyatın sektör için sürpriz olduğunu ifade ederek, ''Fiyat sektörde üretici açısından gayet olumlu karşılandı. Piyasanın kendini toplaması, sağlamlaşması için iyi oldu. Açıkçası böyle bir fiyatı beklemiyorduk, sürpriz oldu. Diğer ürünlerin hepsinin fiyatlarına artış oldu, pirinçte de artış olmasını bekliyorduk ama gerçi bu kadarını beklemiyorduk. Müstahsili rahatlatan bir rakam oldu'' dedi.
İpsala Çeltik Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Kerman ise tarım ürünlerinin alım fiyatlarına yapılan artışların çeltiğe de yansıdığı için mutlu olduklarını söyledi.
TMO'nun müdahale alım fiyatını erken açıklamasını olumlu bulduklarını vurgulayan Kerman, ''En önemlisi, TMO'nun daha çeltik hasadının yüzde ikisi tamamlanmışken kapılarını çeltik üreticisine açmış olması. Bu bizde şenlik havası yarattı. Anlamlı günde de bakanımız açıkladı. Müdahale fiyatının zamanında açıklanmış olması çeltik üreticisini mutlu etti. TMO tarafından bir an önce alıma girilmesi nedeniyle çeltik fabrikaları da sanayici de kendine çeki düzen verip, mal alımına girecek. Aksi takdirde tüm malı TMO alacak. Bu mutluluğu yaşattıkları için herkese teşekkür'' diye konuştu.
Kerman, çeltik üreticisinin maliyetlerinin çok altında ürün sattığına dikkat çekti.
Uzunköprü Çeltik Üreticileri Birlik Başkanı Ali Öner de üreticinin fiyatlardan memnun olduğunu ancak girdi fiyatlarının aşağı çekilmesini istediğini belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30