banner78
banner25

Çay,simitli açıklama!

DİSK’e bağlı Emekli-Sen kuruluşunun 3’ncü yılında çaylı simitli basın açıklaması yaptı.Söğütlük Kent Ormanı’nda yapılan basın açıklamasına Emekli-Sen üyeleri ile CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu katıldı.

Ellerine aldıkları simitlerle açıklama yapan Emekli-Sen üyeleri hayat şartlarının zorluklarına dikkat çeken metni okuyarak basın açıklaması yaptı.

Disk Emekli sen mali sekreteri Ekrem Kaya’nın okuduğu metinde Emekli-Sen’in geçmişinden bahsedilerek yaşanan süreç anlatıldı.

25 Şubat 2019 tarihinde sendikanın kurulduğunu,ancak resmi kuruluş tarihinin 1995 yılından bu yana, çeyrek asrı aşkın bir süredir devam ettiğini belirten Kaya “bütün bu yıllar boyunca emeklilerin sorunlarını haykırıp, emeklilerin daha iyi yaşam koşulları için mücadele ederken diğer yandan emeklilerin sendikal hakları olduğuna ve sendikal özgürlüklerinin tanınması gerektiğine dair de mücadele halindeydik. Ülkemizin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınmış, temel bir insan hakkı olan örgütlenme ve sendika kurma hakkımız defalarca engellendi; sayısız kez sendikamız kapatıldı. Ancak emekliler yılmadı; yılmadık! Bunca hukuksuzluğa ve adaletsizliğe rağmen ve tam da bu nedenle her seferinde daha güçlü, daha kararlı, daha örgütlü bir mücadeleyi örgütledik ve sendikamız 25 Şubat 2019'da yeniden hayat buldu”dedi.

1995 'ten bu yana sürdürdükleri sendikalaşma mücadelelerini 2019'dan bu yana büyüterek devam ettirdiklerini belirten Kaya “Bugün bir kez daha haykırıyoruz:Yaşasın Emeklilerin Sendikal Mücadelesi!Bugüne kadar Emekli-Sen olarak emeklilerin ücret ve hakça yaşam taleplerinin haklı olduğunu bilmek bizi her zaman daha güçlü ve daha kararlı yapmıştır. Aynı şekilde bizlerin taleplerinin haklılığını ve mücadelemizdeki kararlılığımızı gören iktidar sahipleri de bağımsızlığını çoktan yitirmiş bir yargı sisteminde, sendikamızı türlü oyunlarla kapatmaya, örgütlü mücadelemizi engellemeye, emeklilerin taleplerini haykıran DİSK Emekliler Sendikası'nın sesini bastırmaya çalışmıştır. Ancak geldiğimiz noktada emekliler iktidarın çizmiş olduğu kalıplara sığmamaktadır! İşçilerle, emekçilerle, gençlerle omuz omuza mücadele etmekten onur ve gurur duyan DİSK Emekli-Sen Avrupa Emekli ve Yaşlılar Federasyonu/FERPA'nın üyesi olarak dünya emeklileriyle de dayanışma içinde olan; uluslararası düzeyde tanınan bir sendikadır”dedi.

Ekonomik krizin emeklikler üzerindeki etkilerine değinen Kay “her geçen gün düşen alım gücünü yok sayanlar ve her geçen gün yoksullaşan halkımızın aklıyla alay edercesine kendi iktidarlarından önce mum ışığında oturan bir toplum olduğumuzu söyleyenler karşısında DİSK Emekli-Sen'in tavrı açıktır: Bizlere dünü mumla aratan bu iktidar gidecektir! Bizlerse ellerimizde meşalelerle aydınlık yarınlara yürüdüğümüz yollara güneşin sofrasını kuracağız! O sofraya gençlerle, işçilerle, emekçilerle, çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte oturacağız”ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sırasında emekliler sloganlar atarak yürüdükleri yoldaki kararlılıklarını gösterdiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30