banner137
banner25

 Cankaloğlu''Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir''
Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, basının, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydetti.
Cankaloğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 24 Temmuz 1908 yılında basından sansürün kaldırıldığını ve bu günün her yıl bayram olarak kutlandığını hatırlattı. Cankaloğlu, ''Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir'' diyerek, şunları dile getirdi:
''Basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmezliğine bağlı olmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktır. Basın mensupları, vermiş oldukları hizmetlerle topluma yön vermektedir. Haberciliğin yanında aynı zamanda ciddi bir eğitim işlevini de yerine getirmektedirler.''
Cankaloğlu, basının, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber verirken, olumsuzlukları sorgularken, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmaya çalışırken, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizliliğe saygı göstermesi gerektiğini savundu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30