banner137
banner25

Çakırlar; Selimiye  meydan projesini eleştirdi!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Selimiye meydan düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Selimiye Meydanı düzenlemesine hiç kimse iyi olmadı diyemez. Peyzajı yapıldıktan sonra çıkacak olan bir şey var. Bunu gölgede bırakacak, yapılanı iyi olmuş ama şurası da olmalıymış denilecek bir alan var”diyerek bir eksikliğe dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir süre önce başlanılan ve 3 etaptan oluşan projeyle ilgili konuşan İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar alan dışında kalan ve elden geçmemesi durumunda yapılacak güzelliği gölgede bırakacak bir konuma dikkat çekerek “Mezit Bey Hamamı ve Ekmekçizade Ahmet Beyin sebili, yani pazarcılar sebili dediğimiz alan. Siz orasını istediğiniz kadar yapın, oradaki çirkinlik, yaptığınız bütün iyilikleri yok eder. Ben burada muhalefet etmek, doğruyu anlatmak adına söylüyoruz bunu. Güzel yapmışsınız. Peki Selimiye’nin kuruluşundaki o ince zerafetin yok edilmesine karartılmasına kimin hakkı var? Bunu her fırsatta dile getirdim, Valiye de özel idareye de Kültür Bakanına da ama görüyorum ki bir çivi çakılmamış. Niyet de yok işin kötü tarafı. Oradaki mülk sahipleri insanlar da diyorlar ki bize proje versinler biz yapalım kendi gücümüzle. Çünkü oraya çivi çaktığınız zaman anıtlar yüksek kurulunda yargılanıyorsunuz”dedi.

“Edirneli vatandaşlara sesleniyorum” diyen Orhan Çakırlar “ne olur bizden isteyin. Milletvekilim şu eksik şunu dile getirin, bu bilgi eksikliğini ben hissediyorum. O kadar gezdiğimi düşünüyorum ama her şeyi görmem anlamam bilgi gelmedikçe çok zor. Spesifik bir takım şeyleri görmemiz ancak yereldeki arkadaşların bizleri uyarmasıyla olur” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30