banner137
banner25

Büyükdölllük köyü binasını istiyor!

Edirne Merkeze bağlı Büyükdöllük köyünde 25 yıl önce yapılan 3 katlı betonarme binanın yıkım kararı çıkması köylüyü düşündürüyor.

Edirne Valiliği tarafından 1996 yılında yaptırılan ve köydeki nüfusa oranla kurulu bulunan sağlık ocağının lojmanı olarak faaliyet gösteren 3 katlı bina bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı kaderine ter edilmiş durumda.

Köyde yaşayan bazı vatandaşların yıkım kararına sıcak bakmadığı ve bu yüzden köy tüzel kişiliğine kazandırılmasına yönelik girişimler yaptığı ifade edilirken köy muhtarı Ahmet Karanfil binanın yeniden elden geçirilerek turizme kazandırılmasının mümkün olabileceğini ifade etti.

Kent merkezine en yakın köylerden birisi olan Büyükdöllük köyünün köy hayatı çekenler için ideal olduğunu belirten muhtar Ahmet Karanfil binanın butik otel tarzında işletilmesinin mümkün olabileceğini,konaklamak isteyen insanların bu sayede hasretini çektikleri köy hayatını kısa sürelide olsa yaşayabileceklerini söyledi.

Karanfil binanın 1996-1997 yıllarında Valilik, İl Özel İdaresi tarafından sağlık ocağı lojmanları olarak yapıldığını ifade ederek “o zaman sağlık ocaklarının hepsi açıktı. Komşu köylerden de buraya gelenler vardı. Doktorumuz haftanın 5 günü buradaydı. Aile hekimliğine geçildikten sonra sağlık ocakları kapandı. Sağlık ocakları kapandıktan sonra belli bir süre Sağlık Müdürlüğü burasını kullanmadı. Daha sonra bizim yaptığımız müracaatlarda doktor talep ettik. Nüfus yeterli olmadığı için burası atıl durumda kaldı. Sonrasında Sağlık Müdürlüğü burasını Milli Emlak’a devretti. Şu anda burasının mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’nde. Geçtiğimiz yıllarda bizim tekrar müracaatlarımız içerisinde burası rehabilitasyon merkezi yapılacaktı. Binanın zemin etüdü yapıldı. Deprem testi yapıldı. Yeterli görmediler. Daha sonra rehabilitasyon merkezi olarak güçlendirme yapacaklardı. Fakat maliyetler yüksek çıktığı için vazgeçildi. Bu şekilde atıl vaziyette kaldı. Fakat binamız diğer yapılara nazaran sağlam ve kullanılır vaziyette”şeklinde konuştu.

Burasının bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Karanfil “burası butik otel olur. Pandemi sürecinde köye talepler biraz daha fazla. Bunun yanında 6 tane lojman var. Buradaki öğretmenlerimize, düzene sokulup kiraya verilebilir. Şehirdeki insanlar köy yaşantısına hasret. Çok talep var. Burası bir işletmeye çevrilebilir. Köy olarak buraya gelenlere köy hayatı sunarız. Zaten merkeze en yakın köylerden biriyiz. Trafik sorunumuz yok. Şehirle arasındaki mesafe 10 dakika.Gölbaba adı verilen gölümü hemen yanı başımızda”dedi.

Atıl durumda bırakılan binanın içi ise hemen hemen talan eidlmiş durumda.Bina bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle kimliği belirsiz kişiler tarafından talan edilmiş.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30