banner78
banner25

"Bir iş yeri değil Akademi!"

Edirne Ciğerinin adının duyulmasında büyük rol oynayan ve yokluk içinde çıktığı bir tv programı sonrasında Edirne Tava Ciğerinin tanıtımına önemli katkı sağlayan Ciğerci Niyazi Usta (Yavuz) kazanım sağladığı ciğercilik mesleğinin yaşaması ve yaşatılması için usta ve eleman sıkıntısının aşılması için her türlü desteği sağlıyor.

Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine sponsor olan ve öğrencilerin hayallerini gerçekleştiren Niyazi Yavuz verdiği desteğin başarı ile geri dönmesi sonrasında dereceye giren okul idarecileri ve öğrencilerle bir araya gelerek hem ödül verdi,hemde deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

22-25 Aralık 2021 tarihlerinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 18.si organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında 225 Okul 506 öğrencinin yarışacağı yarışmaya katılmayan hak kazanan ancak destek sıkıntısından dolayı katılmakta sorun yaşayan öğrencilerin imdadına yetişen Niyazi Yavuz; verdiği destekle 20 öğrencinin tüm masraflarını karşılayarak yarışmaya girmelerini sağladı.

Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan ve 18 yıldır yapılan Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon, Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlıyor.

22 Aralık 2021 Çarşamba günü Bireysel de iki öğrencinin yarıştığı Aşçı Balık Yarışmasında Emirhan Mandacı yarışmada lise düzeyinde farklı okullardan 35 öğrenci ile yarışmış, yarışma sonunda Gümüş madalya, Aşçı Restoran Tatlı Tabağı Yarışmasında bireysel yarışan Alpcan Çiçek yarışmada lise düzeyinde farklı okullardan 35 öğrenci ile yarışmış, yarışma sonucunda Gümüş madalya almaya hak kazandı.

23 Aralık Perşembe günü okul 4 ekip ile yarışmaya katılmıştır ve Lise düzeyinde farklı okullardan 28 ekip ile yarışarak Derya Pekbakır,Eren Can ve Doruk Mutlu’dan oluşan 1. Ekip Gümüş madalya;Ahmet Yılmaz, Melek Koltuk, Mete Can Yıldız ve Cenk Belit’ten oluşan 2. Ekip Gümüş madalya; Fevzi Can Noyan, Yasin Bakır ve Gözde Filiz’den oluşan 3. Ekip Bronz madalya almaya hak kazandılar. Arda Candemir, Beren Engin,Selin Kar ve Oğuzhan Özdemir’den oluşan 4. Ekip ise belgeyle ödüllendirilerek Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını yarışmada başarıyla temsil ettiler.

24 Aralık Cuma günü En İyi Lise Yarışmasında ise öğrenciler lise düzeyinde 14 okul ile yarışmış, Eftelya Özger, Sude Çetin, Seçkin Tatlı ve Özgür Fazlıoğlu yarışmış yarışma sonucunda gümüş madalya almaya hak kazandı.

Mesleki eğitimin sadece okullarda dört duvar arasında olmadığını, Mesleki eğitim sektörle işbirliği yapılarak gerçekleştiğini, mesleki eğitim ile sektör arasındaki bağları kuvvetlendirmek, staj ve işletmelerde beceri eğitimi şartlarını iyileştirmek ve sektörün arzuladığı nitelikli işgücünü yetiştirmek, öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda tecrübe ve deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla Okul Müdürü Rıza Korkusuz, Müdür Yardımcıları Ekrem Uygur, Özge Loça Balkan,Atölye şefi Tuncay Ardalı, Mustafa Kemal Kara,Yiyecek İçecek Alan Şefi Ayla Haykır,Okul Rehberlik öğretmeni Elif Kaya ile yarışmada çocukların giydikleri önlüklere logoları el emeği ile işleyen El Sanatları Öğretmeni Aysun Dönmez ile öğrencilerin yarışmaya hazırlanmasında büyük emeği olan önceki dönem mezunu ciğerci ustası şef Umut Genel katıldı.

Niyazi usta’nın iş yerinde düzenlenen programda konuşan okul müdürü Rıza Korkusuz Niyazi Usta’ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve sağladığı desteğin arka planda her ne kadar görünmese de gençlere büyük moral verdiğini söyledi.NiyaziUsta’nın iş yerini bir akademi olarak gördüğünü belirten Rıza Korkusuz “burada yetişen öğrencilerimiz sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne kavuşuyor ve burada çalışmaya devam ediyor”dedi.

Ciğerci Ustası Niyazi Yavuz ise geldiği noktayı değerlendirerek esnaf için önemli unsurun gülen yüz olduğunu söyleyerek “gülmezseniz esnaf olamazsınız”diyerek çok heyecanlısınız ve başarılarınız görüyorum. Başarılı olan arkadaşlarınızı bir yerlere yerleştirebiliriz daha sonra.Hepiniz 5 yıldızlı otellere gideceksiniz.Bir hedefiniz olmalı.Başarı sizin başarınız.Dünyanın her yerinde hizmet sektöründe personel ihtiyacı var. Dünyanın her yerinde aşçıya ihtiyaç var. Bunu sakın unutmayın. Bizim mesleğimizde ekmek bulamayız diye bir şey yok. Kalpazanlık etmeyin çalışın.Ekmek var.”dedi ve anılarından örnek verdi.Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken Niyazi Yavuz’a da katkılarından dolayı plaket verildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30