banner78
banner25

Bir anda devrildi!

Edirne’nin Lozan caddesi üzerinde bulunan ve caddeye doğal bir güzellik katan ağaçlardan birinin ansızın devrilmesi vatandaşların ölümle burun buruna olduğunu gösterdi.

Söğütlük kent ormanı içerisinde yola yakın bir noktada bulunan ve bir anda yola doğru devrilerek yolun tamamen araç ve yaya trafiğine geliş gidiş yönünde kapanmasına neden olan yabani ağaç, sürücülerin uzun süre beklemesine neden oldu.

Yaklaşık 15 metre boyunda olan ağacın köklerinin tamamen boş olduğu ve rüzgarsız havada kendiliğinden yere devrildiği görüldü. Yolun karşı tarafından bulunan Tarımsal Araştırma arazisine kadar uzanan ağaç her iki tarafta bulunan çitlerin zarar görmesine neden oldu. Yol üzerinde radar uygulaması yapan Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekibi de ağacın uygulama esnasında önüne devrilmesi ile şans eseri kazadan kıl payı kurtuldu.

Yolda seyreden sürücüler bir anda önlerine devrilen aracın şans eseri kimseye zarar vermediğini, bir toplu taşıma aracının üzerine düşmesiyle ciddi anlamda yaralanmalara hatta ölüme neden olabileceğini belirterek “bizler sürekli olarak bu yolu yaya veya araçlarla kullanıyoruz. Eğer bu ağaç rüzgarsız bir havada bu şekilde kökünden devriliyorsa rüzgarlı havada neler olmaz ?Demek ki şansa buradan geçiyor ve şansa yaşıyoruz. Yetkililer buna bir an önce tedbir alsınlar”diyerek bunun ne ilk nede son olduğunu ve yaşanan nehir taşkınlarından dolayı buradaki ağaçların köklerinin su içinde kaldığı için zayıfladığını belirterek ağaçların elden geçmesi gerektiğini belirttiler.

Devrilen ağaç Belediye Park ve Bahçeler ekiplerinin gelmesi ile yoldan kaldırıldı. Lozan caddesi yaklaşık 2 saat araç ve yaya trafiğine kapalı kaldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30