banner137
banner25

Bıçak gibi kesti!

Sağlık Bakanlığı, tüm dünyada vaka sayılarının artması ve salgının hız kazanması sebebiyle 30 Aralık’tan itibaren Türkiye’ye hava, deniz ve kara yoluyla gelecekler için son 72 saatte yapılmış negatif PCR test sonuç belgesinin zorunlu olduğunu açıklamasının ardından sınır kapısından kara yolu ile gelen Bulgaristan vatandaşlarının gelişleri bıçak gibi kesti.

Yeni yıl tatiline bir hafta önce giren Hıristiyan aleminin Türkiye’ye en yakın komşusu olan Bulgaristan’ın para biriminin değer kazanması sonrasında cazip hale gelen Edirne akın akın Bulgar turistlerin ilgisi haline gelirken uygulanan PCR testi zorunluluğu komşu gelişlerini adeta bir anda kesti.

Saraçlar caddesi başta olmak üzere Çilingirler caddesi gibi alanlarda yoğun olarak alış veriş yapan turistlerin gelmeyişi hem sınır kapısına hemde cadde ve sokaklara yansıdı.Esnafın umut olarak gördüğü Bulgar turistlerin PCR testi ücretini yüksek bulduğu ve acil veya özel ihtiyaçları dışında artık pandemi sürecine kadar gelmeyi düşünmediği öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30