banner137
banner25

Belediyeden ETUS'a destek!

Edirne Belediyesi 4 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirdiği Meclis Toplantısı’nda ETUS lehine bir karara imza atarak 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların ücretsiz taşınması ücretini 3 ay süreliğine üstlenerek yaklaşık 1 milyon 500 bin TL gibi bir destek sağladı.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) başkanı Hakan Giyik; yaşadıkları sıkıntıyı Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ilettiklerini söyleyerek şunları söyledi. “Son görüşmemizde sıkıntılarımızı dile getirerek ‘ücretsiz binişlerde destek olacağı’ tarafımıza bildirdi. Bu da meclisten geçti. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımızdan kart okuma başına bunun karşılığını alacağız. 800 lira devlet desteğimiz var. Belediyenin vereceği destekten hariç. 800 lira düşüldükten sonra belediyenin rakamı oluşacak. 800 liranın karşılığı 184 kişi. 184 kişi düştükten sonra belediye her ücretsiz binen yolcunun desteğini verecek diyerek sürenin 3 ay olacağını kaydetti.

Kişi başı yolcu ücretlendirmesinin 4 lira 35 kuruş olduğunu ve verilen desteğin olumlu olduğu belirten Giyik “verilen destek esnafımız için güzel. Belediye esnafa yapması gereken hareketi yaptı. Devletimizden de genel çözüm arıyoruz. Mazot arttıkça destek eriyor. O yüzden çalışamaz duruma geleceğiz”dedi.

23 Şubat verilerine göre en son 65 yaş ve üstü biniş sayısının 3 bin 503 kişi olduğunu ve buna bin 153 kişide engelli vatandaşı ekleyerek toplam ücretsiz yolcu sayısının 4 bin 700 kişi olduğunu belirten Giyik “Belediye hemen hemen günde 2 bin 500-3 bin ücretsiz biniş ödeyecek”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30