banner78
banner25

Bayan muhtarlar 7/24 kamerayla güvence altında olacak!

Edirne’nin merkez ilçesinin ilk ve tek kadın mahalle muhtarı olan Medrese Alibey Mahalle Muhtarı Nesrin Günay,26 Ekim Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 88 yılı nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gittiler.

4 günlük ziyaretin ardından Edirne’ye dönen Günay Türkiye’de görev yapan tüm kadın mahalle muhtarlarının binalarına Süleyman Soyu tarafından güvenlik kamerası takılması zorunluluğunun getirildiğini belirtti.

200 kadın muhtarı katıldığı toplantı ile ilgi değerlendirmelerde bulunan Medrese Alibey Mahalle Muhtarı Nesrin Günay “Edirne merkez ve köylerinin tek kadın muhtarı olarak Edirne’yi temsilen Ankara’ya gittim. Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği, İçişleri Bakanlığı’nın desteklediği toplantı ve genel kurula katıldım. İlk olarak Anıtkabir’e çelenk sunumu gerçekleştirdik. Türkiye’den 200 kadın muhtarımız katıldı. Ardından İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile buluştuk. Daha sonra mecliste bakanlarımız ve Milletvekillerimizi ziyarette bulunduk. CHP Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. Bakanımız Süleyman Soylu’ya Edirnemizin selamlarını illettim. Onun da Edirne’ye selamlarını getirdim”şeklinde konuştu.

Öte yandan Türkiye’nin değişik bölgelerinde görev yapan 200 kadın muhtarın güvenliği için görev yaptıkları binalara güvenlik kamera sistemleri takılması için il Valiliklerine talimat verildiğini söyleyen Medrese Alibey Mahalle Muhtarı Nesrin Günay “Kadın muhtarlarımızın güvence altında olması gerektiğini, düşünerek bütün muhtarlıklarımıza kamera takılması hususunda bizi bilgilendirdiler. Ve ertesi gün valiliklerden aranarak ‘Muhtarlıklarımıza en kısa zamanda kamera takılacağını’ söylediler”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30