banner137
banner25

Batı Trakya Türk'ü iftarda bir araya geldi!
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, 66. yıl önce temelleri atılan derneğin taviz vermeden kuruluş inancını tertemiz geçmişiyle yaşattığını belirtti.
Hakgüder, Ağadayı Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, derneklerinin 15 gün sonra 66. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını söyledi.
Batı Trakya ''davasını'' yürütmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Hakgüder, ''Bizim yürüttüğümüz dava 1923 yılında Lozan'da atılan imzanın takipçisi, sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olma adına yürüttüğümüz bir davadır. Bu dava kutsal bir davadır. Çünkü Türk milleti Ege ve Kerkük'ten bahsederken mesele diye bahseder. Ama Batı Trakya ve Kıbrıs deyince dava diye bahseder. İşte Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Türk milletinin kendisine emanet ettiği bir davayı yürütmenin onurunu ve şerefini yaşattığını bilmektedir'' diye konuştu.
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da iftar programında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve Batı Trakya davasının sıkıntıları olan bir dava olduğunu söyledi.
CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ise Batı Trakya Türkleri'ne meclis olarak her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu bildirdi.
İftara Batı Trakya'dan milletvekilleri, Ahmet Hacıosman, Ayhan Karayusuf, Hüseyin Zeybek, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif,Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İsmet Kadı ve çok sayıda davetli katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30