banner78
banner25

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyeti Çankaya Köşkü'nde
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Burhaneddin Hakgüder ve beraberindeki 42 kişilik heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.
Hakgüder, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu 42 kişilik Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul ettiğini belirtti.
Yunanistan'da Türkler'in yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanı Gül'e aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden Hakgüder, şunları kaydetti:
''Bu sorunlar arasında Batı Trakya Türk Azınlığı'nın Lozan Antlaşması'ndan kaynaklanan azınlık hakları çerçevesinde eğitim başta olmak üzere, etnik kimliğin inkarına dayalı olarak Türk derneklerine yönelik baskılar, ifade özgürlüğünün kısıtlanması, ayrımcılık nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar, vakıflar ve müftülükler konusu, 19. madde mağdurlarının giderilmeyen mağduriyeti ve son zamanlarda ekonomik sıkıntıyla boğuşan Yunanistan'da yükselen milliyetçi yaklaşımlarla Türk azınlığa yönelen diğer baskılar ve saldırılar yer aldı.''
Hakgüder, Türkiye'de eğitim görmek isteyip yüksek harçlar nedeniyle eğitim göremeyen gençlerin durumu, oturma ve çalışma izinleri konusunda Avrupa Birliği'ne uyum sağlamak üzere yapılan mevzuat değişiklikleri nedeniyle zaman zaman yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda taleplerini iletme fırsatı bulduklarını bildirdi.
Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ''Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını yakından bildiğini ve izlediğini, Türk makamlarının, azınlığın mevcut sorunlarının aşılması konusunda Yunan makamlarıyla istişare halinde çalışmaya devam edeceğini'' belirttiğini ifade eden Hakgüder, Cumhurbaşkanı Gül'ün, temel hedefin tüm azınlıkların ilgili ülkeler arasında bir dostluk köprüsü olarak işlev görmeleri olduğunu kaydettiğini belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30