banner137
banner25

 Başpehlivan Ali Gürbüz oldu
Yaklaşık 10 dakika peşrev çekerek protokolü ve güreşseverleri selamlayan geçen yılın başpehlivanı Gürbüz ile 2004, 2007, 2008 yıllarının başpehlivanı Kara, daha sonra başpehlivanlık final güreşlerine başladı.
Bir anlamda geçen yılın rövanşına çıkan pehlivanlar, güreşin ilk dakikalarında bir süre birbirini tarttı. Recep Kara'nın müsabakayı hareketlendirmesiyle, pehlivanlar birbirini yenmek amacıyla çeşitli güreş oyunlarını denedi. Bu süreçte Recep Kara'nın bir süre daha baskın güreştiği gözlendi.
Normal sürede birbirini yenemeyen iki pehlivan için 10 dakikalık puanlama süresine geçildi. Bu bölümde de üstünlük sağlanamayınca güreşe altın puan bölümüyle devam edildi.
Rakipler birbirini açığa düşürmek amacıyla bu bölümde bir süre atak yapmadan bekledi. Gürbüz'ün atağıyla hareketlenen güreş, tribünleri de coşturdu.
Atağını puana çeviren Ali Gürbüz, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.
Ali Gürbüz, gelecek yıl, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de başpehlivan olursa altın kemerin ebedi sahibi olmaya hak kazanacak.
Final güreşini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, FILA Başkanı Raphael Martinetti de izledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30