banner137
banner25

Başkan Arslan “bambaşka bir Edirnespor yaratacağız!”

TFF 3. Lig ekiplerinden Edirnespor'da kulüp başkanlından istifa eden başkan Savaş Üner’in yerine getirilen Yavuz Arslan düzenlediği basın toplantısı ile kulübün son durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Edirnespor’u hak ettiği yere getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten başkan Yavuz Arslan 3 Eylül 2022 günü yapılacak olan olağan kongrede de aday olmayacağını yeni bir yönetim yapılanmasına gidileceğini ancak kendilerinin de bu yönetim içerisinde yer alacaklarını belirtti.

Edirnespor’un şu an için maddi olarak sorunları olduğunu ancak borcunun bulunmadığını belirten Arslan; sponsor anlaşması yaptıkları kripto para firmasının kendileri ile 2 milyon TL’lik bir anlaşma yaptıklarını firmanın 500 bin TL ödeme yaptıktan sonra kayıplara karıştığı belirterek “Bizim bir anlaşmamız vardı. Anlaşmamız 2 milyon lira civarında bir anlaşmaydı. 500 bin TL'lik bir ödeme yapıldı. Ondan sonra bu Ukrayna savaşı'ndan sonra firma bir daha ortalıktan kayboldu, kimseye ulaşamadık. Ondan sonra anlaşmamız fesih oldu. Zaten geçen seneden birkaç futbolcuya eksik ödeme yapmamız veya anlaşamamanızın sebebi bu alamadığımız anlaşıp da beklenti içinde olduğumuz paralardı”dedi.

Edirnespor’un bir sponsoru olmadığını belirten başkan Arslan “biliyorsunuz Kırkpınar ağamız Seyfettin Selim bize her yıl destek oluyor. Zaten gelirlerimiz belli federasyonumuzdan gelirlerimiz var. Sağ olsun Recep Gürkan Belediye Başkanımız o destek oluyor. Onun dışında geri kalan maddi olayları yönetim içerisinde çözmeye çalışıyoruz. Yeterli mi? Değil. Bu yeni gelecek arkadaşlar bize maddi manevi çok büyük destek olacak. Edirnespor gerçekten çok maliyeti büyük bir takım oldu. Yani 3 lig diyerek belki insanlar küçümsüyorlar ama bizim 12 milyon’a yakın giderimiz söz konusu. Bunun 7 milyon’a yakın bir kısmı futbolcularla alakalı. 5 milyon civarı da konaklama, ulaşım, gıda, antrenman malzemesi, kamp ve benzeri giderler. Bu yıl özellikle 5 milyon’a yakın bir açıkla başlıyoruz. O yüzden bizim gücümüze güç katacak sponsorlara ihtiyacımız var. Bazı kişiler yönetime dışarıdan gelenler olduğunu söylüyorlar. Kimse böyle düşünmesin. Bizim yönetimimizde Diyarbakırlı, Mardinli, Rizeli arkadaşımız var. Hepsi taşın altına elini koymuş vaziyette.O yüzden ben bir problem çıkacağını düşünmüyorum. İyi bir yönetimle, iyi bir Edirnespor üst ligleri hedefleyen bir Edirne Spor yaratacağız”dedi.

13 Ağustos’ta Kızılcahamam kampına giren Edirnespor’un 10 günlük kamp süresinin tamamlandığını ve sporcuların döndüğünü belirten başkan Arslan “Edirnespor hak ettiği yere doğru gitmek istiyor. Önümüzde bir kongre süreci var. Olağanüstü kongreye gidip daha güçlü bir yönetimle Edirnespor’u hak ettiği yere getireceğiz. Hedefimiz üst liglere çıkmak. Maddi manevi herkesin desteğine ihtiyacımız var.”diyerek kongre tarihinin 3 Eylül 2022 olduğunu belirterek “yeni yönetimle yeni ufuklara yelken açacağız” dedi.

Edirnspor’a sponsor olmak isteyen ve adı geçen kişi ve kurumdan bahseden başkan Arslan “başlangıçta sponsorluk olarak görüştük. Daha sonra tanıştığımızda kaynaştık daha güçlü bir yönetim kurmamız gerektiğine ve Edirne'nin üst ligleri hedeflemesi gerektiğini düşündük. Onlar da bize destek oldular. Yönetimimizde yer alacaklar. Maddi manevi bize destek olacaklar ve Edirnespor’u üst liglere taşımak için hep beraber bir yönetim oluşturacağız ve bunda iyi şeyler olacak. Edirnespor için, Edirne için hak ettiği yere gelmesi için gerçekten büyük destekleri olacak ve iyi bir oluşum olacağını düşünüyorum”diyerek Nabi Kırmızı isimli iş insanının desteğinden bahsetti. Söz konusu iş insanının kulüp yönetiminde yer almak istediğini, eğitim ve sağlık alnında faaliyet gösterdiğini belirten Arslan“kendisi değerli bir iş insanı. Eğitim ve sağlık sektöründe önemli yatırımları var. Edirne'ye de yatırımları olabileceğini düşünüyoruz. Şu an için Edirnespor'da bize destek olacak birkaç arkadaşıyla beraber bizim yönetimimize girecek. Ondan sonra görev dağılımında zaten yine sizleri bilgilendireceğiz”ifadelerini kullandı.

Yeni yapılacak kongrede aday olmayacağını ancak kulübünün her zaman yanında olacağını belirten Arslan “Ben başkanlığa aday değilim. Ben Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ASKF’nin başkanıyım. Amatör sporun içinden gelen bir insanım. Yıllarca amatörde birçok kulüpte futbol oynadım. Beden eğitimi bölümü mezunuyum. Zaten benim bundan sonraki birinci önceliğim ASKF olacak ama Edirnespor’u da bırakmayacağız. Tabii ki EdirneSpor'da da görev alacağım. Minimum 25 kişiden oluşan bir yönetim olacak yeni yüzler var sürpriz isimler var değerli bir yönetim olacak.Edirnespor’u ileriye taşımak için herkes elinden gelenin fazlasını yapacak. Amacımız Edirnesporu hak ettiği yere götürmek. Zaten sloganımız da büyük ihtimalle bu olur. “Hak ettiği yere doğru”. Hak ettiği yer biliyorsunuz ikinci lig hatta birinci lig. Ama gerekli maddi imkanları oluşturduğumuz anda başarıda gelecektir diye düşünüyorum”dedi.

Edirnespor’un bir stadı olmadığını ve en büyük destekçisi olan seyircinin yeni yapılacak bir stadyumla artacağına inançlarını olduğunu belirten Arslan “Seyircilerimiz sadece bizim maçlarımıza gelsinler. Bize destek olsunlar. Biletini alsın maça gelsin. Bizim tek isteğimiz beklentimiz şu anda bu. Biz dolu tribünleri oynamak istiyoruz. Çünkü Edirnespor playoff'un içinde olacaktır. Olmayı hak ediyor. Şampiyonluğa oynayacaksak dolu tribünlere oynayıp takımı o havaya sokmamız lazım”diyerek yeni stad konusunda çağrı yaptı ve “Yeni bir stadyumla ilgili duyduğumuz bir şey yok. Ama beklenti içerisindeyiz. Stadı olmayan birkaç şehirden biriyiz. Edirne önemli bir şehir bizim için çok değerli. Edirneliyiz. Edirne bir payitaht, Sultanlar şehri. Tabii Edirne'ye güzel bir stat yakışır ve Edirne taraftarı da o Stadı doldurur. Bizim 15 bin kişilik bir stada ihtiyacımız var”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30