banner78
banner25

Baro Başkanı "parmak sallanan değil parmakla gösterilen bir yargı sistemini, adaleti tesis etmek zorundayız!"

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre her yıl 20 Temmuz'da başlayan ve 31 Ağustos'ta sona eren Adli yıl bugün 1 Eylül itibari ile başladı.

Edirne Barosu tarafından Türkiye’nin 81ili’nde düzenlenen törenle başlayan 2022-2023 Adli Yılı Edirne’de de Atatürk anıtı önünde yapılan törenle resmen başlamış oldu.

Edirne Barosu tarafından 2022-2023 adli yıl açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Av.Tacettin Sivrikaya “Liyakat” konusuna dikkat çekerek “yargı sisteminde parmak sallanan değil parmakla gösterilen bir yargı sistemini, adaleti tesis etmek zorundayız”dedi.

Geniş bir katılımla düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı A.Sivrikaya “Liyakat ve Borçtan bahsetmek istiyorum. Hepimizin, tüm toplumun, en ağır koşullarda yaşadığı ekonomik ve sosyal problemlerin en temel kaynağının hukuk devletinden ve adaletten uzaklaşmaktan kaynaklandığını, çözümünde hukuk devletinin tüm kurumlarıyla birlikte tesisinde ve adalette olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar, sorunların kaynağını başka etkenlere bağlayanlar varsa da bu etkenlerin ikincil olduğunu, hukuk ve adalet ile tüm sorunların üstesinden gelineceğini düşünüyorum”diyerek Liyakat kavramının çok önemli olduğuna ve her meslek grubunda liyakatlı kişilerin göreve getirilmesinin şart olduğuna dikkat çekti.

Bunların olmaması durumunda sonuçların toplumsal felaketlere yol açabileceğini hatırlatan Av.Sivrikaya “Liyakat kavramı aynı zamanda bizlerin de hangi meslek grubunda olursak olalım, mesleğimize layık olmamız gerekliliğini ortaya koymaktadır. Hangi meslekten olursak olalım, mesleğimize ve işimize layık olmamız, buna uygun davranışlar sergilememiz gerekmektedir. Bu durum, bizlerin özellikle yargı mensuplarının borcudur. Her türlü olumsuzluklara, dış etkenlere, baskılara, tehditlere rağmen, adaletin tesisi, hukuk devletinin tesisi, yurttaşlarımıza en kaliteli adalet hizmetini sunma borcumuz vardır. Az önce, huzurda saygı duruşunda bulunduğumuz ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına, kahraman şehit ve gazilerimize, ebediyete intikal eden yargı mensuplarına, ödedikleri vergilerle bizlerin ülkemizin en güzide okullarında eğitim almamızı ve bu mesleğe sahip olmamızı sağlayan aziz Türk Milletine, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize borcumuz vardır”dedi.

Dünya’da parmakla gösterilen bir yargı sistemini tesis etme arzusu inde olduklarını belirten Baro Başkan Av.Tacettin Sivrikaya “ “Bu topluma layık olmak ve adaleti tesis etmek zorundayız. Muhakkak ki sorunlarımız var, onları dile getirmek ve çözüm için çaba sarf etmek zorundayız. Ancak, ülkemizin refahı, toplumumuzun mutluğu adaletin tesisi ile mümkündür. Bunun için borcumuz var. "PARMAK SALLANAN" değil, "PARMAK İLE GÖSTERİLEN" bir yargı sistemini, adaleti tesis etmek zorundayız. Biz Hukukçular bunu yapabiliriz”dedi.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, temel amaçlarının kusursuz adalet hizmeti sunmak olduğunu ifade ederek “Türk yargısı olarak temel amacımız halkımıza kusursuz adaleti, hizmeti sunabilmek adalete olan güveni daha çok yükseltebilmek ve kamu vicdanını tatmin edebilmektir. Bu amaç doğrultusunda yurdumuzun her yerinde tüm yargı çalışanlarımız özverili bir şekilde görevlerini sürdürebilmektedir. Edirne Adliyesi olarak da geçen yıl tüm Adalet hizmetlerinin etkin verimli hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirebilmesi için üstün çaba gösteren Hakim, Cumhuriyet Savcısı, Avukat, Adliye personeli ve tüm meslektaşlarımın, mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve verimli geçirdiğimiz adli yıl için onlara şükranlarımı sunuyor, bugün başlayan yeni adli yılında yeni aramıza katılan arkadaşlarla birlikte yine çok verimli geçeceğine hiçbir şüphem yok. Bu vesileyle bugün başlayan yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına çalışanlarına ve milletimize ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30