banner78
banner25

Balkan-Der açıldı!
Edirne Valisi Hasan Duruer, her yıl farklı bir Balkan ülkesinde etkinlikler düzenlemek istediklerini belirterek, ''Hedefimiz, sadece Bulgaristan ve Yunanistan değil, Adriyatik'e kadar tüm bölgeyi ziyaret etmek'' dedi.
Duruer, Balkanlar Sosyal Kültürel Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği'nin (Balkan-Der) hizmet ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, Edirne'yi Balkanlar'ın merkez şehri yapmak için çalıştıklarını söyledi.
Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği'nin Balkanlar'a yönelik çalışmaları organize ettiğini anlatan Duruer, hizmet binası tahsis edilen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü'nün de Balkanlara yönelik çalışmalar yapacağını bildirdi.
Balkan ülkelerine düzenledikleri ziyaretlerde sivil toplum örgütleri, akraba topluluklar ve bölge halkıyla görüşerek köyleri ziyaret ettiklerini ifade eden Duruer, ''Kırcaali'de 'Uluslararası 1. Balkan Türk Şairleri Buluşması'nı düzenledik. İnşallah ikincisini Gagavuzya'da yapacağız. Hedefimiz sadece Bulgaristan ve Yunanistan değil, Adriyatik'e kadar tüm bölgeyi ziyaret etmek'' diye konuştu.
Sanayicileri ve iş adamlarını da Balkan gezilerine götüreceklerini kaydeden Duruer, sivil toplum örgütleri ve gönüllü kuruluşların da mutlaka Balkanlar'da olması gerektiğini dile getirdi.
''Balkanlar bizim için bir özlemdir, bir hasrettir'' diyen Duruer, şunları vurguladı:
''Balkan Savaşları'nın 100. yıl dönümünde oraya gittiğinizde ne kadar büyük bir kayıp olduğunu içiniz acıyarak görüyorsunuz. Bundan sonra yapılacak iş, Edirne'yi Balkanlar'ın merkezi haline getirmek. Mayıs ayında Balkan ülkelerini bir araya getireceğimiz bir duatlon faaliyeti yapacağız. Edirne Akademi adı altında başlamış olduğumuz çalışmaya, yazın Balkan Akademi adı altında, özelikle Türkler'in bulunduğu bölgelerdeki kabiliyetli öğrencileri Edirne'ye getirerek devam edeceğiz.''
Balkan-Der Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yakar, derneğin Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında eğitim, kültür ve ticaret faaliyetleri yapan kişileri bir çatı altında toplamak ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen Balkanlı öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu dile getirdi.
Dernek ofisinin açılışı Vali Duruer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Başkan Yakar tarafından yapıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30