banner78
banner25

Bakan Derya Yanık Edirne'deydi!

Bir dizi ziyaret, açılış ve etkinlik gerçekleştirmek üzere Edirne'ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve protokol mensupları tarafından Havsa ilçesinde karşılandı.

Karşılamanın ardından Uzunköprü ilçesine geçen Bakan Derya Yanık, Vali H. Kürşat Kırbıyık ve beraberindekiler Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Uzunköprü Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışında konuşan Vali Kırbıyık, "Burada geniş katılımlı güzel bir açılış yapıyoruz. Ama biliyoruz ki burada aramızda bizim göremediğimiz katılımcılarımız da var. İnşallah cennetten Çağlanur kızımızın da bugün bizle beraber bu açılışta beraber olduğuna inanıyoruz... Rabb'im makamını cennet eylesin. İnşallah cennette kavuşmayı da nasip etsin.Tabii yine burada açtığımız tesisin şöyle bir özelliği de var. Anayasada vücut bulan sosyal devlet ilkesinin bir gereğini yerine getiriyoruz hep birlikte.. Bu milletin medeniyetin içerisinde yaşlılarına bakıma muhtaç olan vatandaşlarına, kardeşlerine her zaman yardım elini uzattığını, tarih boyunca şahit olmuşuzdur. Bu bizim milletimizin bir ferasetidir, bir özelliğidir. Bugün de inşallah burada yeni bir örneğini hep birlikte hayata geçiriyoruz.Bu çalışmayı kıymetli kılan özelliklerden bir tanesi işin içerisinde hem hayırsever vatandaşlarımızın olması hem de devletimizin ilgili kurumlarının olmasıdır.Başta Sayın Bakanımız olmak üzere olmak üzere ilgili Bakanlığımıza ve yine aramızda bulunan kıymetli Genel Müdürlerimize, hayırseverlerimize, Kaymakamlığımıza, İl Özel İdaremize ve diğer paydaşlarımıza çok teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum." dedi.

Programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Derya Yanık; Bugün, Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezimizin açılış töreni için bir aradayız. Öncelikle hayırlı bir vesileyle ismini yaşattığımız Çağlanur kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine de sabır diliyorum. İnşallah burada kalan yaşlılarımızın dualarının Çağlanur için açık sevap kapısı olacağına inanıyorum. Diğer bağışçılarımız için de onların geçmişleri veya kendileri için de açık bir sevap kapısı olacağına inanıyorum. Allah kabul etsin. Başta Uçar ailesi olmak üzere bütün hayırseverlerimize huzurlarınızda bir kez daha çok teşekkür ediyorum.Bu noktada milletimizin gönüllü faaliyetlere katılması, enerjisini ve potansiyelini karşılığını beklemeden başka insanlar için sarf etmesi çok önem taşıyor. Çok şükür toplum olarak gönüllülük ve hayırseverlik bize uzak kavramlar değil. Kaldı ki Edirne’ye hiç değil. Edirne yaklaşık bir asır Osmanlı payitahttı olarak görev ifa etmiş, o dönemde ve sonrasında pek çok gönüllü faaliyete, vakıf faaliyetine merkezlik etmiş bir şehir.Edirne’de halihazırda, sadece yaşlı bakım merkezlerimiz değil engelli vatandaşlarımıza hizmet götüren kuruluşlarımız da var. Bunlardan birisi 42 kapasiteli Uzunköprü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimiz. Bu merkezimizde engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan hizmeti sunuyoruz.Bir başka kuruluşumuz, 108 kapasiteli “Edirne Merkez Huzurevimiz” ve 68 kapasiteli “Uzunköprü Süleybe - Şefik Öztürk Huzurevimiz” de büyüklerimizin istifadesine açmış olduk.Bugün törenle açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesisimiz 80 kapasiteli ve sadece özel bakım yaşlılarına hizmet verecek kuruluşumuzla birlikte Edirne’deki kuruluş sayımızı 4’e yükseltmiş oluyoruz.Tesisimizde hizmet alacak büyüklerimize ve şehrimize bu tesisin bu kuruluşun hayırlı olmasını, huzurlu güzel mutlu bir yaşlılık dönemi yaşamalarını temenni ediyorum. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte emeği geçen bütün mesai arkadaşlarımız, kaymakamımız, valimiz, kurum temsilcilerimiz, Bakanlığımdaki mesai arkadaşlarımın hepsine, hayırseverlerimize, ilgili bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum"dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Derya Yanık, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili  Fatma Aksal, Bakanlık Genel Müdürleri, Hayırseverlerimiz, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve Kurum Müdürlerinin katılımıyla kurdele kesimi yapılarak Uzunköprü Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30