banner78
banner25

Bahşişler Belediye’den!

Ramazan davulcuları, Ramazan ayı boyunca mahallelerde davul çalarak vatandaşları sahura kaldıracaklar; ancak kapı kapı dolaşıp bahşiş toplayamayacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bulaş riskinin yükselmemesi ve pandemi koşullarını dikkate alarak, bu yılki bahşişleri Edirne Halkı adına biz karşılayacağız” dedi.

Gürkan, Ramazan davulcularının bahşiş toplamak için kapı kapı gezmeleri engellemek, bulaş riskini arttırmamak adına Ramazan davulcularının bu yılki bahşişlerini Edirne Belediyesi’nin üstleneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;

“11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı, Salı günü başlıyor. Ramazan ayının en muhteşem geleneklerinden biri olan Ramazan davulcuları, bu Ramazan’da da Edirne’nin sokaklarında sizi sahura davet için davullarını çalmaya davet edecekler. Ancak diğer taraftan pandeminin ve bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle davulcularımızla görüşerek bir karar aldık. Bu kararla bir taraftan geleneksel Ramazan etkinliği olan davulcuların sahur vakti sizleri sahura davet etme görevini yerine getirirken diğer taraftan bahşiş toplayarak, geçimlerini sağlıyordu. Bulaş riskinin yükselmemesi ve pandemi koşullarını dikkate alarak, davulcu arkadaşlarımızdan davullarını çalmaları ama bu zaman zarfında kapıları çalarak sizlerden bahşiş istememeleri konusunda mutabık kaldık. Onların bir anlamda emeklerinin karşılığı olan, geçimlerini temin ettiği bahşiş yöntemini biz Edirne Belediyesi olarak Edirneliler adına karşılayacağız. Sizlerin vermesi gereken bahşişleri, onların alın terlerinin karşılığını Edirne Belediyesi olarak biz ödeyeceğiz. Bu Ramazan’da da pandemiye rağmen davullarımız çalaracak, sizleri suhura davet edecekler, manilerini söyleyecekler ama sizden bahşiş talep etmeyeceklerdir. 11 ayın sultanı Ramazan ayının Edirne'mize, ülkemize ve tüm dünyaya bolluk, bereket ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ramazan ayınız mübarek olsun”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30