banner78
banner25

Bağışçı azaldı,ihtiyaç sahibi arttı!

Edirne Belediyesi tarafından 2020 yılı Nisan ayında vatandaşların destek ve yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla kurulan “İMECE birimi” gelen bağışları büyük bir titizlikle elden geçirerek kullanıma hazır hale getiriyor.

Temel gıda,temizlik,kıyafet,bebek maması,bebek bezi ve kedi, köpek mamasına kadar çok sayıda malzemeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla kurulan İMECE Birimi hakkaniyet çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşarak malzeme yardımı yapmaya devam ediyor.

Pandemi sürecinde kurulan ve vatandaşların destekleri ile bugünlere gelen İMECE Birimi sorumlusu Deniz Özkan; artan fiyatlar nedeniyle bağışların azaldığını ancak Edirne Belediye tarafından sağlanan destek ile ihtiyaç sahiplerine ulaşılmaya çalışıldığını kaydetti.

Akıllı telefonlara indirilen bir uygulama ile bağışçıların istedikleri bağışları yapabildiklerini ve alan ile verenin birbirini görmediği bir uygulama ile ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını kapılarına kadar bıraktıklarını söyleyen Deniz Özkan, amaçlarının ihtiyaç sahipleri ile bağışçıları buluşturmak olduğunu belirtti ve Edirne halkından çok güzel destekler geldiğini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için titizlikle çalıştıklarını kaydetti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Deniz Özkan “Çok güzel bir sistem kurduk,bu sistem iki yıldır işliyor . Düzenli bağışçılarımızla birlikte sürekli yardım alanlarla birlikte bu iş oturmaya başladı. Kurum olarak her gün aracımızla 30-35 aileye ulaşıyor. Bizim kurumumuz kurumların içinde örnek olacak bir sistem ve organizasyon. Yardım yaptığımızı ürünler öncelikle gıda maddeleri,bebek maması,çocuk bezi, temizlik malzemesi giysiler. Özellikle çocuk ve bebek giysileri bizim için çok çok önemli ve sürekli temin edilmesini istediğimiz maddeler. Bunun yanı sıra kedi köpek maması bağışları da alıyoruz çünkü,gerçekten bahçesinden sokak hayvanlarına bakan vatandaşlarımıza da ulaştırıyoruz. Bize bunlarla ilgili talep geliyor.”dedi.

Sistemin nasıl işlediği ile ilgili bilgi veren Özkan “Bu sistemi vatandaşlarımız akılı telefonlardan Edirne İMECE uygulamasını indirmeleri yeterli ama bunu temin edemeyen vatandaşlarımızı 444 25 22 telefonumuzdan ulaşıyorlar ve bizim kişisel bilgi formumuz oluyor onu dolduruyorlar. Biz diğer kurumlardan farklı olarak evrak istemiyoruz. Biz vatandaşı yormuyoruz. Hem masraflı hem külfetli. Bize verilen beyanların doğruluğunu tespit edip adresine kişinin kedisine teslim ediyoruz. Teslim alanlar ayağına kadar bu hizmetleri götürdüğümüz için çok memnun oluyorlar”ifadelerini kullandı.

Artan maliyetlere bağlı olarak bağış almakta zorlandıklarını belirten Özkan “Bazen bağış almakta zaman zaman zorlanıyoruz. Çünkü koşullar değişti,her şey çok pahalı. İhtiyaç sahiplerine bağışların birebir ulaştığı konusunda kefiliz zaten. Halktan da çok güzel dönüşlerimiz var. Her türlü giysi özellikle çocuk bebek giysisi ayakkabı özellikle yeni olmasına özen gösteriyoruz. Bunların bağışını bekliyoruz. Mesela bir kilo pirinç veya kendimizce yapabildiğimiz kuru erzak paketleri yardımları yapabilirsiniz gerçekten yerine ulaşıyor”dedi.

Taleplerin yaşam koşullarının zorlaşmaya başlaması ile arttığı belirten Özkan “Ekonomik şartlar artınca talepler arttı. Mesela roman vatandaşlarımızdan ihtiyacı olanlar var ama yeni yerleşim yeri dediğimiz yerlerde de çok ihtiyaç sahibi olanlar var ve İMECE’de kişi bilgileri gizli. Ve taleplerin de çok artığını her geçen gün görüyoruz”dedi.

İhtiyaçlar artıkça bağışlar gelmeyince veya yeterli gelmeyince Edirne belediyesi’nin devreye girdiğini belirten Deniz Özkan “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan bu konuda çok hassas bize bütün imkanları ile destek oluyor. Bizde hiç kimseyi bekletmeden başkanımızın bir sözü var ‘hiç kimse aç yatmayacak’ dediği gibi bizde buna çok dikkat ederek titizlikle çalışmaya devam ediyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30