banner78
banner25

Bağımsızlığın 100'ncü yılı!

Edirne’nin özgürlük ve bağımsızlığını kazandığı gün olan 25 Kasım 1922’nin tarihinden bugüne kutlanan etkinliklerin 100’ncüsü düzenlenen törenlerle gerçekleşti.

Törenler ilk olarak Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve çelenklerin sunulması ile saat 10:00’da başladı.

Buradaki törenin ardından kortejin yapılacağı Atatürk Bulvarı üzerindeki alana geçildi.

Şehrin 25 Kasım 1922 yılındaki özgürlük ve bağımsızlığını kazandığı günün temsil edildiği canlandırma öğrenciler tarafından yapıldı ve öğrenciler ellerinde bulunan Türk Bayrağını göndere çekilmesi için Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’a teslim ettiler. Vali Kırbıyık ise şanlı bayrağımızı alarak İstiklal Marşımız eşliğinde göndere çekilmek üzere ilgililere teslim etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yılı. Bu onur günü, bu gurur günü tüm Edirne'ye, tüm Edirnelilere kutlu olsun”dedi.

Konuşmanın ardından Edirne Belediyesi Halk Oyunları tarafından oynanan oyunlar ile programa devam edildi.

Edirne’de bulunan okullar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında görevli iş makineleri, araç,gereç ve ekipmanların yer aldığı geçiş töreni devam ederken araçlardan atılan tanıtım amaçlı yiyecek ve gıda maddeleri vatandaşlar tarafından kapış kapış alındı.

Geçiş törenleri devam ederken protokolüde şaşırtan bir olay yaşandı.Balıkesir 9.Ana Jet Üssünden havalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 4 adet F-16 Edirne semalarını inletirken yaptıkları 5 adet alçak uçuş ile tören alanında bulunan vatandaşları selamladırlar. Uçakların geçişini bando ekibinin sesinden dolayı ilk etepta fark edemeyen protokol, bir anda gökyüzüne bakarak uçakları görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadılar. Haberleri olmadığı aralarındaki konuşmalardan anlaşılan il protokolüne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ciğanoğlu bilgi vererek sürpriz yaptıklarını belirtti.

Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleşen törenler geçişlerin tamamlanması ile son buldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30