banner137
banner25

Ayrı ayrı çelenk sundular!

Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı günün 102’nci yıl dönümünde anıt önünde resmi tören düzenlenmezken, ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sonrasında ise belirli zaman aralıklarıyla siyasi partiler anıt önü çelenk sunma programı gerçekleştirdiler.

Anıt önünde ilk tören Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle sporcuların ve il müdürlüğü yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

İl Müdürü Selim Ak, Gençlik merkezi Müdürü Zekeriya Bayrak, Spor Müdürü Murat Ulaşdır ve sporcuların katıldığı törende anıta çelenk sunularak Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal marşımız okundu.Düzenlenen törene siyasi partilerden sadece Ak parti İl Başkanı Belgin İba ve partililer katıldı.

İl Müdürü Selim Ak açıklamasında “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı meşalenin ülkenin dört bir yanına dalga dalga yayılarak tarihimizde yeni bir sayfa açtığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden şerefli bir yolun başlangıcı olduğu emsalsiz bir tarihtir.19 Mayıs; milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç alınarak işgale, zulme karşı verilen şanlı mücadelenin adıdır. Vatanın kurtuluşu uğruna çok büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir Türkiye'nin inşası için emsalsiz mücadele ve fedakarlıklar gösterilmiştir.Bu mühim tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir. Bütün planlarını gençliğin üzerine kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlerimize emanet etmiş, onlara her daim güvenmiştir. Milli ruha sahip, özgüveni yüksek, sorumluluklarını bilen, girişimci, düşünen, okuyan, milli ve manevi değerlerine bağlı, yeniliklere ve dünyadaki her gelişmeye açık olan gençliğimiz bizim geleceğe olan inancımızı da arttırmaktadır. Biz de gençlerimize her türlü desteği sağlayarak muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ctimhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı" en içten duygularımla kutlar, saygılar sunarım”denildi.

Anıt önündeki tören daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından sunulan çelenk ve saygı duruşu ile devam etti.

Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “bayramına ve Atasına sahip çıkan değerli yol arkadaşlarım. Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelemizin meşalesinin yakıldığı, 19 Mayıs 1919 tarihinin 102. Yılında Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olma, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet değerlerine, devrimlerine, bağımsızlığına geleceğine sahip çıkma, Ulusumuzun çağdaş değerlerle donatılmış bütün kalelerini savunma, karanlık zihniyetlerin eğitim, demokrasi, adalet, çağdaşlığa zarar verecek işgallerine ve ülkemizin her karışında önümüze konulan zorluklara göğüs germeye devam edeceğiz.

Atatürk, gençliğin önemini ilk kavrayan lider olarak; “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak.” Diyerek Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Gençlerimizin, ülkemizi içinden geçtiği karanlık süreçten, 19 Mayıs ruhu ile Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefi takip ederek çıkaracağına eminiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu önemli gününde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını ve minnetle anıyor. Bayramımızı yürekten kutluyorum.”ifadelerini kullandı.CHP örgütünün kalabalık bir şekilde katılması dikkat çekti.

Buradaki tören daha sonra Demokrat parti il ve merkez ilçe yönetimi tarafından konulan çelenkle devam metti.

Ak Parti İl ve Merkez İlçe Yönetimi de anıt önü çelenk programına katıldı ve çelenklerini sundu.Gün içerisinde diğer siyasi partilerinde ayrı ayrı çelenklerini sunması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30