banner137
banner25

Avukat Karakoç "avukat olmazsa adalet olmaz!"

Edirne’de 55 yıldır avukatlık görevini yürüten ve Edirne Barosunun aktif olarak çalışan en kıdemli üyesi sıfatını taşıyan 82 yaşındaki Avukat İbrahim Karakoç “Avukat olmazsa adalet olmaz” diyerek Adaletin bütün dünya’da avukatların sırtında olduğunu ifade etti.

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü olması sebebiyle Adalet ve Avukat bağlamı hakkında konuşan Avukat İbrahim Karakoç mesleğini severek yaptığını ve mesleğin sevilmeden yapılamayacağını belirtti.

Avukatlık mesleğinin reklamı, tanıtımı olamayacağını överek, anlatılmasını suç olduğunu belirten Av.Karakoç “55 yıldır avukatlık yapıyorum. 55 yıl önce rahmete kavuşan Abdulhalim Altınel yanında staj yaptım ve Edirne’de avukatlığa başladım. Bu süreç 55 yıldır devam etmekte. Tabi ki bu meslek sevilmeden bu kadar süre yapılmaz. Edirne Lisesi’nde öğrenciyken öğretmenlerime sorardım “Hangi fakülteye gideyim?” diye. Herkes “Hukuk fakültesine git.”diyordu. Bende hukuk fakültesine gittim. Avukat olmak istedim, oldum. 55 yıldır da seve seve yapıyorum. Bütün avukatlar mesleğini sever, çalışır, eder. Adalete hizmettir bu yol. Bu yol adalete giden yolda yapılan çalışmalar, gayretler olarak görülmelidir”dedi.

Meslek hayatı boyunca her yıl onlarca dava bitirdiğini söyleyen Karakoç “yılda 10 dava bitirmiş olsam toplam 550 - 600’e yakın dava görmüş, bitirmişimdir. Mesleğime sağlığım el verdiği sürece devam etmek isterim. Bilgiye ve tecrübeye ulaşmak kolay bir şey değil. Ömrünüzü bu işe vermeden o bilgiye ulaşamazsınız. Hukuk öyle geniş bir deniz ki bunun tamamını anlamak öğrenmek mümkün değil. Avukat, ancak uğraştığı belli hukuk davaları ve konularla bilgi sahibi olabilir. Çok geniş bir alandır hukuk dünyası. Deryadır hukuk. O bakımdan ben takip ettiğim, davalarla bilgi sahibiyim. Avukatın, çeşitli davalarda ilerlemesi, sivrilmesi, orada yükselmesi söz konusudur. Biz 55 yıldır Edirne’deki davalarla ilgili olarak çalıştık. Edirne’deki bütün avukatlar değerlidir”ifadelerini kullandı.

Mesleğe yeni başlayan genç avukatlara mesleği sevmelerinin ana hedefleri olması gerektiği hatırlatan tecrübeli avukat İbrahim Karakoç “Avukatlığı seveceksin. Toplumun avukatlar hakkındaki söylediği laflara asla değer vermeyin onlar söylenmiş laflardır. Adalet bütün dünyada avukatların sırtındadır. Avukat olmazsa bana göre adalet olmaz. Hukukun üstünlüğü olan ülkede avukatlar bağımsıdır, bağımsız yargı vardır ve avukatlar bağımsız yargıda başarılı olabilirler”diyerek Avukat olmasa adalet olamayacağını ifade etti ve “Yargının iyi yolda olduğunu adaleti sağlamak için çalıştıklarını ve saygı duyulması gerektiğini ifade edebilirim. Ben adalete saygı duyuyorum. Adalet olmadığında hiçbir şey olmaz. Ne rejim, ne Cumhuriyet, ne vatandaş. Bunların hiçbiri olmaz. Her şeyi ayakta tutan adalettir. Adalet hepimizin geleceğini temsil eder. Avukat olmaktan memnunum. Yıllardır da severek yapıyorum. Şunu ifade etmek istiyorum adalet, adalet, adalet. Başka türlü toplu halde yaşayamayız. Genel bir söz vardır suçsuzluğun delilini bulamazsınız gösteremezsiniz. Bunun delilini bulmak mümkün değildir. Adalet ve avukat suçsuzluğun delilini bulmaya çalışır. Bizim görevimiz hukuk davalarında ve ceza davalarında gerçek adaleti delilleri ortaya koymak bulmaktır. Bana göre avukat olmadan adalet olmaz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30