banner78
banner25

ATA'nın Edirne'ye gelişinin 91'nci yılı kutlanacak!

Edirne Belediyesi Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930'da Edirne'ye gelişinin 91. yıl dönümü büyük bir coşkuyla ve çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Gün boyunca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bu özel günde ünlü sanatçı Koray Avcı da konser verecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne’ye gelişinin 91. yıl dönümünün Edirne’de büyük bir coşkuyla kutlanacağını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Edirne'ye dört kez geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz kenti son olarak 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret etti. Ulu önderimiz son gelişinde Belediye Binası’nda bulunan Atatürk Odası’nda 4 gece kaldı, bugün meclis toplantılarını gerçekleştirdiğimiz salonda da çok önemli kararlara imza attı” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin yıl dönümlerinin her yıl Edirne’de coşkuyla kutlandığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, 91. yılın da konserler ve etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

21 Aralık Salı Günü Saat:09.30’da İnönü İlkokulu önünden Atatürk Anıtı’na Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan program Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni ile devam edecek. Kortej, saat 10.00’da Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk Odası’nı ziyaret edecek. Tören Halk Eğitim Merkezi’ndeki programla devam edecek.

ATATÜRK BULVARI

Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda Edirne’nin en uzun caddesi olan Talatpaşa Caddesi‘nin adının Atatürk Bulvarı olarak değiştirilmesi konusu oy birliğiyle kabul etmişti. Alınan karar gereği Talatpaşa Caddesi ile doğusunda eski E-5 olarak bilinen Yıldırım semti altında bulunan kısmının çevreyolu bağlantısının bulunduğu karayolları sorumluluk sınırına kadar ve batısında bulunan E-5 karayolu caddesiyle birlikte yeni Kırklareli yolu kavşağına kadar olan kısımlar da dahil olmak üzere bu güzergaha “Atatürk Bulvarı” ismi verildi.

Edirne Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne’ye gelişinin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Bulvarı’nın da açılışını gerçekleştirecek. Açılış 21 Aralık Salı Günü Saat:11.30’da Belediye Binası ve Eski Camii arasındaki alanda yapılacak.

Yine 21 Aralık Salı Günü Saat:15.00’te Atatürk Odası’nda Oda Konseri düzenlenecek. Konser, belediyenin sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca saat:18.00’de Edirne Belediyesi ve Edirne Devlet Türk Müziği Korosu İşbirliğiyle Kaleiçi’ndeki Devlet Korosu Binası’nda Atatürk’ün Edirne’ye Geliş Yıl Dönümü Koro Konseri gerçekleştirilecek.

Etkinlikler ünlü sanatçı Koray Avcı’nın Saraçlar Caddesi’nde vereceği konser ile son bulacak. Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından biri olan Koray Avcı, en güzel şarkılarını Mustafa Kemal Atatürk için, Edirneliler için söyleyecek. Konser, Saraçlar Caddesi’nde 20.30’da başlayacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30