banner137
banner25

Asgari ücret zam oranı protesto edildi!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi grup, asgari ücrete yapılması öngörülen zam oranını protesto etti.
Saraçlar Caddesi'nde toplanan, ''Asgari Ücrette Orta Oyununa Son'' yazılı pankart ve bazı dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.
Grup adına açıklama yapan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, komisyonun yarın asgari ücretlere ilişkin 3. toplantısını gerçekleştireceğini söyledi.
Asgari ücretin sefalet derecesinde tutulduğunu savunan Kuday, işçiye verilen ücretlerin emekten yana olmadığını ileri sürdü.
Komisyonda devlet ve sermaye örgütü temsilcilerinin çoğunlukta olduğunu iddia eden Kuday, ''İşveren tarafından uygulaması zorunlu olan ve yasal olarak bağlayıcılığı bulunan asgari ücretin tespiti gelir dağılımını düzenleyici bir role sahiptir. Kaynakların kimler lehine dağıtılacağı konusunda bu süreç önemlidir. Ayrıca, enflasyon rakamları ile asgari ücretin alım gücü arasındaki uyumsuzluk devam etmektedir. Asgari ücretli ısınma, ulaştırma ve ekmek gibi yaşamsal alanlarda alım gücünü kaybetmiş durumdadır'' şeklinde konuştu.
Grup, açıklamanın ardından komisyonu alkışlarla protesto ederek dağıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30