banner137
banner25

Arabacı; yeni dönemde yeniden aday!

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı yaptıkların yapacaklarının teminatı olduğu söyleyerek kinci dönemde de başkanlık yarışında var olduğunu açıkladı.

Bir restoranda delege seçimleri sonrasında tanışma ve kaynaşma toplantısı adı altında sabah kahvaltısında bir araya gelen ve burada 4 yıllık icraatlarını anlatarak destek bekleyen Hüseyin Arabacı yeni dönemde büyük işlere imza atacaklarının altını çizdi ve yeniden aday olduğunu açıkladı.

Arabacı yaptığı açıklamada 4 yıllık sürecin 3 yılında icraatlarını delegelere anlatarak Şubat ayı içersinde yapılacak olan seçimlerde destek istedi.

Göreve geldikleri günden buyana yaptıklarını sıralayan Arabacı “atıl durumda olan hizmet binamız yenilenerek şık modern ve ferah hale getirilmiştir. İlaç çeşitliliği arttırılmış, sertifikalı buğday tohumluğu ve gübre satışına başlanmıştır. Yıllardır hizmet isteyen ve alamayan Süloğlu ilçemiz yeni hizmet noktasına kavuşmuş ve merkezde sağlanan tüm olanaklar ilçemiz Süloğlu içinde sunulmuştur. Tarımsal Yayın ve Danışmanlık Birimimiz ile saha ekibimiz kurulmuş ve aktif olarak sahada çiftçimize hizmet verilmeye başlanmıştır. 11 Kişilik Kadromuz 5 Mühendis ve 2 Tekniker olmak üzere toplam 7 teknik personele sahiptir. Türkiye de bir ilk olarak Whatsap Danışma Hattı kurulmuş ve çiftçilerimizden gelen sorun ve sorulara cevap verilmekte gerektiği nokta da hizmet bölgemiz kapsamında yerinde teknik hizmet sağlanmaktadır. Odamız bünyesine kattığımız Sigorta Acenteliği ile üyelerimize Tarsim başta olmak üzere tüm branşlarda sigorta hizmeti verilmeye başlanmıştır. Tüm köylerimize Yağmur ölçer ve Toprak termometresi dağıtılmış ve yağış miktarları düzeli olarak Sosyal Medya hesabımızdan paylaşılmaktadır. Türkiye de hiçbir odanın vermediği proje yazım hizmeti verilmiş ve birçok çiftçimiz bu projeler ile yeni makine sahibi olmuştur. Tarla Günleri, Toplantılar, Konferanslar ve Fuarlara Gezileri düzenlenerek çiftçilerimize yenilikleri takip etme, kendini geliştirme imkânı sağlanmıştır. Odamız araç pakına 1 Kamyonet, 2 Traktör, 1 Paket silaj Makinesi ve 1 Lavanta Hasat makinesi kazandırılmıştır”dedi.

Öte yandan Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri Paket Silaj makinesi hakında da bilgi veren Arabacı “ Çiftçilerimize bugün proje değeri yaklaşık 6 Milyon olan Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz Paket Silaj makinesi ile yem bitkileri ekilişini geliştirme ve hayvancılığımız Destekleme amacıyla paket silaj hizmet vermeye başlanmış ve talep gelen köylerde bu yıl makine hizmet vermiştir. Alternatif ürün olarak atıl ve zayıf arazilerin ekonomiye kazandırılması amacıyla Bakanlığımız, Trakya Kalkınma Ajansımız ve Araştırma Enstitümüz ile birlikte Tıbbı Aromatik Bitkilerin yaygınlaştırılması için Lavanta Hasat makinesi alınmış ve bu yıl hizmet vermiştir. Borsanın karşında 8 bin 400 metre kare arazi satın alınmış ve buraya Yağ Distilasyon Ünitesi kurulumunun yanı sıra depo yapımı planlanmaktadır. Ve bu projemizinde tahmini yatırım bedeli 3 Milyon dur. Ve inşallah yapmış olduğumuz bu projeleri yeni dönemde geliştirip yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz bu hizmetlerin tamamı bizim 4 yıllık görev dönemimizin sadece son 3 yılında yaptığımız ve çiftçimize kazandırdığımız hizmetlerdir. Kişilerin değil kurumun kazandığı yönetim anlayışı olduk. Laf değil hizmet ediyoruz, vaat vermiyor yaptıklarımızı yapacaklarımıza teminat gösteriyoruz… Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir baki olan kurumlardır. Bizler hep bu anlayış ile hareket ettik. Odamızın daha da güçlü olması ve çiftçimize verdiğimiz bu güzel hizmetlere aynı hızda devam edebilmek için; bu dönem için tekrar başkan adaylığımı açıklıyor ve çok değerli siz delegelerimizi ekibime davet ediyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30