banner137
banner25

Arabacı “ortalama 450-500 kg verim bekleniyor!”

Edirne Ziraat Odası yönetim kurulu başkanı Hüseyin Arabacı son yağışların geçen yılın ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti ve ekili tarım alanlarında verim artışı yaşanabileceğini ifade etti.

Geçen yılın tamamında alınan yağış miktarının bu yılın ilk 6 ayı’nda alındığını belirten Arabacı “geçtiğimiz yıllarda kuraklık yaşamıştık. 2020 yılının ortalama metrekareye aldığı yağış 440 kilogram civarı. Fakat şu anda yılbaşından bugüne kadar aldığımız yağış 400-450 kg civarında. Yani geçen yıl 2020’nin tamamında aldığımız yağış kadar yağış almışız yılbaşından bu yana”dedi ve “geçtiğimiz yıllara göre kuraklık var diyemeyiz”şeklinde konuştu.

Buğdayların gidişatının güzel olduğunu ve yağışların kesilmesiyle buğday hasadının bağlayacağını belirten Arabacı “bir hafta içinde de buğday biçimleri başlar diye düşünüyorum. Şu anda buğdayın görüntüsü güzel, verimin güzel olacağını düşünüyorum.Genel olarak baktığımızda 450-500 kg civarı ortalama verim alırız düşüncesindeyim. 600-700 kg biçen köylerimiz de olacaktır. Bölgesel toprak yapısına göre, yağışlara göre değişecektir. Ortalama baktığımızda 450-500 kg arası verim alırız diye düşünüyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30