banner78
banner25

Arabacı "KDV indirimi değil,girdi maliyetleri düşürülmeli!"

Elektrik’te KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi tarım kesimi tarafından memnuniyetle karşılanırken Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı tarım girdilerinin yüzde 200 artması konusunda da yetkililerden bir indirim beklentisinde olduklarını belirtti.

Yapılan KDV indirimi sonrasında enerji ile sulama yapan üreticinin bir hayli zorlandığını uzun zamandır dile getirdiklerini belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı enerji tüketiminin de mümkünse hasat sonrası eşit taksitlerde tahsil edilmesinin üreticiyi memnun edeceğin kaydetti.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı “Elektrikteki KDV’nin düşürülmesi ve elektrikteki fiyatların tekrar revize edilmesi ile alakalı bu elektriğin KDV’ sini tabi yüzde 8’e düşürülmesi üretici olarak bir nebze sevindiriyor bizi ama elektriğe geçen yıl 2021 sezonunun son birkaç ayında aşağı yukarı yükselişe varan zam olmuştu ve sezon sonundan sonra da şuana kadar yüzde 100 - 25 zam oldu. Yani aşağı yukarı ikisini hesapladığımızda yüzde 200’e yakın zam oldu. Yüzde 10 KDV’nin düşmesi üretici olarak en azından bu konuyla ilgili çalışma olduğunu gösteriyor. Bir nebze olsun üreticilerimizi sevindiriyor fakat yüzde 200’e varan artışın içerisinde yüzde 10’luk bir dilim biz üreticiler için düşük bir dilim. İnşallah bununla ilgili yani en azından bunun düşürülmesi bu konu üzerinde çalışılmış olduğunu bakanlığımızın bu konu üzerine ağırlık verdiğini gösteriyor”dedi.

Yapılan KDV indiriminin yanı sıra yaşanan artışın yeniden revize edilmesini istediklerini belirten Arabacı “ elektrikteki bu artan zam’ın tekrar revize edilmesini ve tekrar fiyatların geriye çekilmesini istiyoruz. Çünkü yüzde 200’ e varan artış ciddi bir artış. Bu yüzde 10’luk bir düşüş çok tatmin etmedi üreticilerimizi. Bunu yanı sıra tabii biz her ay düzenli olarak sulama yaptığımız dönemde faturalarımızı ödüyoruz. Biz bunları bakanlığımıza’ da ilettik sene sonunda hasat sonrasında hatta bunu da tek ödeme olarak değil böyle birkaç ödemeye bölerek üreticilerimizden tahsil edilmesini talep ediyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30