banner137
banner25

Altunhan “Bu suçu işleyenleri Edirne’de kim koruyor?"

2012 yılından bu yana Edirne Otogar işletmesini elinde bulunduran Belediye kiracısı iş insanı Mustafa Altunhan bugün düzenlediği basın toplantısında otogar ve gerçekleşecek olan ihale hakkında açıklamalarda bulundu.

Haziran ayında yapılacak olan otogar ihalesine talip olduğunu ve namı için gireceğini belirten Mustafa Altunhan otogar içinde son günlerde yaşanan haksızlıklara da vurgu yaparak Edirne ve otogarın sahipsiz olduğunu ifade etti ve otogarın değerini düşürenler olduğunu ileri sürdü.

Otogarı alacak kişinin 15 milyon TL artı KDV’yi hazırlaması gerektiğini yaklaşık 20 milyon TL’nin üzerine 10 senede de 20 milyon masrafı yapacağını ve toplam 40 milyon lira harcayacağını, eleman maaşları, tazminatlar derken rakamların çok yükseleceğine dikkat çekti ve bunun pandemi öncesinde olabileceğini ancak şu an bu fiyatların çıkmasının mümkün olmayacağını belirtti.

Otogarda illegal olarak bazı kişilerin faaliyet gösterdiğini, buna da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret İl Sicil Müdürlüğü’nün hazırlanan sahte evrakla işlem yapmasından kaynaklandığını yineleyen Mustafa Altunhan “Edirne Ticaret odası bir sicil onayladı. Sahte kontratla. Volkan Metro diye bu otogarda bir işletme bir firma hiçbir şey yok. Benim imzamı sahtesini atacak kadar cüretkar bir çete. Bu bir çete olayıdır. Otogarın değeri neden düşüyor, adam bununla gidip ticaret odasından tescil ettiriyor, gidiyor bununla bir belge alıyor ve Edirne otogarına giriyor haksız kazanç, haksız rekabet yapıyor. Çığırtkanlar ortada yolcuları rahatsız ederek yolcu almaya çalışıyorlar. Ben polisi aradım. Bunun önlemini kim alacak? Edirne’miz bu kadar sahipsiz mi? Ben bunu anlamış değilim. Bununla Edirne otogarının değeri düşüyor”diyerek otogarın değereinin düşmemesi için Edirne Emniyetini göreve davet etti ve illegal yuvalanan çetelerin otogardan men edilmesi gerektiğini belirtti.

“Şuanda adamlar ilegal bir şekilde peronlara girdiler”diyen Altunhan “benim olan yeri gasp edip orada faaliyet gösterip İstanbul’a yolcu taşıyamazlar ama taşıyorlar. Bunun sebebi de, Edirne Ticaret Odasının verdiği sahte belgedir. Bende o zaman sahte belge düzenleyim niye otogarı alacağım masraf edeceğim 50 milyona gelir o. Bende illegal yollara başvuracağım burada taşımacılık yapacağım. Şuan otogarın kameraları da saniyesi saniyesine illegal çalışmaları kaydediyor bende savcılığa da suç duyurusunda bulundum. Her dakika burada suç işleniyor”dedi.

Söz konusu çeteyi Edirne’de birilerinin kolladığını ifade eden Altunhan “Bu suçu işleyenleri Edirne’de kim koruyor? Ben Edirne çocuğuyum. Bana bu kadar sahip çıkılmıyor. Adam oradan buradan illegal adamları getirmiş yazıhanesi de yok. Burada perondan minibüsten yolcu iniyor hem çantasını alıyor gel buradan araba kalkıyor deniyor. Böyle bir dünya var mı? diyeceğim ama Edirne’de var mış”dedi.

Yaşanan olayları yetkililerin aydınlatıp üzerine gitmediğini ifade eden Altunhan “bu olayı yetkililer neden aydınlatmıyor? Aylar oldu avazım çıktığı kadar bağırıyorum neden gidip Ticaret Odasının bir ifadesi alınmıyor? Veya gel bakalım Mustafa Altunhan sen neden yalan söylüyorsun bunlara iftira atıyorsun denilmiyor? Ben istiyorum ki, beni çağırsınlar koskoca kurum Ticaret odası sen bunları nasıl konuşabiliyorsun diye bana hesap sorulsun. Bana tazminat davası açılsın. Ben dedim ki söylediklerimde yalan varsa bütün servetimi bağışlarım. Bunun sonucunda bunu da herkes iyi bilsin ki, benim bütün maddi zararımı bu Ticaret Odası karşılayacak”diyerek 2019 yılından beri haksızlığa uğradığını iddia etti.

Tartışmaların kaynağındaki kişinin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt olduğunun defaten altını çizen Altunhan olayların yatışmaması durumunda geçmiş yıllarda yaptığı gibi bir otobüsü ateşe vereceğini yineleyerek “Bundan sonra daha çok haksızlığa uğrarsam ve daha önce yaptığım bir eylemi yapacağım. Trafiğe kapalı bir yerde bir otobüsü ateşe vereceğim bunu da buradan duyuruyorum. Yapacağımı herkes biliyor. Ben hakkımı Azrail’e yedirmedim hakkımı sonuna kadar arayacağım”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30