banner137
banner25

Alamut "Maalesef Türkiye’de yükselen bir şey hiçbir zaman geri gelmiyor"

Otomobillere gelen ÖTV indirimi sonrası gözlerin çevrildiği ikinci el pazarlarında durgunluk hakimiyetini hala koruyor. Sıfır araçların mağazalarda olmaması ve alıcıya hemen teslim edilememesi ikinci el hareketliliğini de yansımadı. Birçok oto galerici sadece araç fiyatı alıp verirken bazıları da araçlarda sadece temizlik yaparak vakit geçirmeye çalışıyor.

Pandemi sürecinde araç üretimlerinin durması ve stoklardaki araçların erimesi ile fabrikalardan yeni araç gelmemesi sıfır araç ve ikinci el araç piyasasında akıl almaz fiyat artışları yaşatırken, ÖTV indirimi ve arz talep dengesizliği de şimdilerde piyasaların durmasına neden oldu.

Edirne’de faaliyet gösteren oto galeri sahibi Levent Alamut ikinci el piyasasında bir süre hareketlilik yaşandığını ancak durgunluğun şu sıralar halim olduğunu kaydetti. Faizlerin düşmeden araç alımlarında beklenen ivmenin yaşanmayacağını söyleyen Alamut “İkinci el piyasası ÖTV’deki yapılan indirimlerle biraz ivme kazandı. Ama banka faizlerinin yüksek oluşu bu da biraz yavaşlatmış durumda. Faizlerin biraz daha düşük olması bizim ve müşterinin faydasına inşallah faizlerde düşüş olur”dedi.

Fiyatların yükseldikten sonra geriye gelişinin söz konusu olamadığını belirten Alamut “Fiyatlar aynı. Maalesef Türkiye’de yükselen bir şey hiçbir zaman geri gelmiyor. Şu an sadece bir sakinlik, durgunluk var. İnsanların alım gücüyle alakalı. Kredilendirmeyle alakalı.

Satmak isteyen daha çok oluyor. ÖTV indirimden faydalanıp kendi bayiden sıfır aracını almak için satmak isteyen oluyor. İhtiyacından dolayı satmak isteyen oluyor. Alışa göre satış daha çok”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30