banner78
banner25

Aksal "inşallah belediye üzerine düşeni yapar!"

AK Parti MKYK Üyesi, Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Dr.Fatma Aksal Hıdırlık Tabya’nın restorasyonun gerçekleşmesi sonrasında Edirne Belediyesi’nin yapamadığı 800 metrelik yolu eleştirdi.

Edirne’nin tarihi geçmişe sahip olduğunu ve turizm potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yapan Aksal; “Edirne, Osmanlıya uzun yıllar başkentlik yapmış, dünyanın en güzel İslam eserlerinden birine sahip. Hıdırlık Tabyaları da bizim için çok önemli. Balkan savaşları belki çok fazla konuşulmuyor ama gerçekten çok büyük acıların yaşanmış olduğu korkunç bir mücadele. 5 gün dayanırlar dedikleri Edirne 5 ay direnmiş Bulgar işgaline. O tabyaları ihya ettik. Balkan tarihi müzesi olarak da kullanıyoruz”dedi.

60 dekar alan üzerine kurulu olan tabyaların dört dörtlük olduğuna ancak ulaşım ile ilgili ciddi sorunların bulunduğuna dikkat çeken Aksal “ulaşımla ilgili sıkıntılar var. Ne yaparsanız yapın işin bir ayağı her zaman yerel yönetimlerdir. Edirne’ye çivi çaksanız bir ayağı da yerel yönetimdir. Oranın ulaşım yolu şu an iyi değil. Yaklaşık 800 metre kadar bir yola ihtiyaç var. Belediyenin yapması gereken bir yol. Uzun zamandır belediye başkanımız söz verdi o yolu yapacağım diye. Ama bir türlü olmadı. İnşallah o yolu en kısa zamanda yaparlar çünkü çok yakın mesafede. Sanıyorum belediyenin de kendi projeleri var. Bildiğim kadarıyla bir otel projesi ve hem de minyatür park gibi. O bölgenin canlanması hayat bulması bakımından önemli.Şu an için Tabyaları açtık ama yoluyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah belediye oradaki 800 metrelik yolu en kısa zamanda yapar, ulaşımı kolaylaştırır. Çünkü önümüzdeki Ramazan’da Selimiye camiini ziyarete gelecek olan turistler Hıdırlık Tabyalarını da görmek isteyeceklerdir. Ulaşımda ise ciddi sıkıntı yaşanacaktır. İnşallah o sıkıntının yaşanmaması için belediyemiz üzerine düşen görevi yapar” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30