banner78
banner25

Aksal'ın açıklamalarına cevap Cin'den geldi!

CHP Süloğlu İl Genel Meclis Üyesi Önder Cin,Ak parti Milletvekili Fatma Aksal’ın geçtiğimiz gün yaptığı ve çiftçileri ilgilendiren açıklamasına cevap vererek çiftçinin söylenenin aksine borç batağı içinde olduğunu ifade etti.

Aksal’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını,gerçeğin çiftçinin ürettiği üründe,ödediği parada ve aldığı malda olduğunu aktaran Cin; “Geçen pazartesi Milletvekilimiz Fatma Aksal meclisimize geldiğinde 2002 ile 2020 yılında çiftçiye ve tarıma yaptıklarını anlattı. Fatma Aksal 2002 yılında diyor ki; ‘Ziraat Bankasından kullanılan kredi 11.8 milyondu. Ama günümüzde kullandırılan kredi miktarı bir milyar lira.Evet sayın Milletvekilim doğru söylüyorsunuz. Bunun yanında çiftçilerin kredi kullandığı 5 tane de özel banka var. Siz, ‘Tarıma verdiğimiz krediler 87 kat arttı. Tarımı zenginleştirdik, kalkındırdık.’ Dediniz. Bakın, kalkındırma hiçbir zaman borçlandırma ile olmaz. Burada çiftçi kredisini yatırmış ve çekmiş. Borçlar kartopu gibi yığılmış büyümüş ve büyümeye devam ediyor. Çünkü bunun sebebi çiftçi para kazanamıyor.

2002 yılındaki amonyum sülfat gübresi 162 liraymış. Dün itibariyle aldığım fiyat 2 bin lira. Amonyum nitrat 176 liraymış. Şu an 2 bin 170 lira. Üre 237 liraymış, şu anda piyasada 3 bin 700 liraya kadar üre gübresi satılıyor. 20-20 gübresi o zaman 254 liraymış dün itibari ile 2 bin 820 lira. 2002 yılında buğdayın ortalama fiyatı 270 liraymış. En pahalı gübre 254 liraymış, o yıllarda. Bugün buğday 2 bin lira bandında. Bir ton gübre almak için ne kadar gübre satıyorsunuz? Aradaki makasa bakın lütfen! Köylerde genç nüfus kalmamış. Tarım ve hayvancılıktan para kazanılmıyor. Gençler hesap yapıyor. Genç nesil, ‘Ben para kazanmadığım işi yapmam’ diyor. Artık durum buraya geldi.

2002 yılında süt 34 kuruşmuş. Yem 20 kuruşmuş. Bugün süt 2 bin 800 lira. Yem ortalaması 2 bin 500 lira. Aradaki pariteye baksın, herkes”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30