banner137
banner25

Aksal çağrıda bulundu!" Bir karış boş yer bırakmayın ve ekiminizi yapın!"

AK Parti MKYK Üyesi, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFEK) Başkanı, Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal Edirne bölgesinin tarım bölgesi olduğunu ve ayçiçeği konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek üreticiye “Bir karış boş yer bırakmayın ve ekiminizi yapın”çağrısında bulundu.

Partisinin Merkez İlçe Başkanlığında gazetecilerle bir araya gelen Milletvekili Aksal burada bazı açıklamalarda bulundu.Özellikle temsil ettiği bölgede tarımın önemine vurgu yapanAksal “Dünya kimsenin ön göremediği bir dönemden geçiyor. Pandemi bazı aksaklık ve lojistik sıkıntılara neden oldu. Tam pandemi bitti derken Ukrayna-Rusya savaşı başladı. Türkiye hem buğday hem ayçiçeği için Ukrayna ve Rusya’dan ciddi derecede alım yapıyordu. Önümüzdeki süreçte özellikle ayçiçeği ekiminde Ukrayna ve Rusya’da bazı sıkıntılar olacak. Bu sebepten dolayı Türkiye’de ayçiçeği ekimi daha fazla önem kazanıyor. Üreticilerimize pandemi döneminde de “Siz üretin biz yanınızda olacağız.” demiştik. Çiftçimizi, üreticimizi, vatandaşımızı artan enflasyona ezdirmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu ayçiçeği için de yapacağız. Edirneli üretici ve çiftçilere sesleniyorum “Bir karış boş yer bırakmayın ve ekiminizi yapın”. Biz çiftçiyi ve üreticiyi bugüne kadar ezdirmediysek bundan sonra da ezdirmeyeceğiz”dedi.

Bölgede sulanabilir tarım arazilerinin sayınsın arttırmak için alt yapı çalışmaları aralıksız sürdüğünü ve yatırımların devam ettiğini belirten Aksal “Biz Bakana Trakya’da Edirne’de sulanabilir arazilerin arttırılması için talepte bulunduk. Desteklemelerle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımızla hem MKYK’da yaptığımız görüşmede hem Bakanımızın ihtiyaçları iletmesi sonucu bakanlar kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı, sulama yatırımlarına daha çok kaynak aktarılacağı ve daha çok arazinin sulanabileceğini açıkladı. Hiç şüphesiz Edirne de bundan payını alacaktır. Tamamlanmış, bitmek üzere olan Hamzadere Barajı var. İnşallah 2023 yılına kadar Hamzadere Barajı’nın bütün sulama kanallarını tamamlamayı planlıyoruz. Çakmak Barajı’nın birinci meralesini tamamlayacağız. Kapalı sistem sulama projeleriyle ilgili çalışma yürütüyoruz. Enez yamaç arazileri sulama projesi var. Çömlekköy Barajı yatırım programına girmişti. Bu yıl ihalesini yapmayı planlıyoruz. Trakya’da Edirne’de arazimiz var. Verimli topraklarımız var, suyumuz var. İnşallah hızlı şekilde topraklarıyla suyla buluşturarak üretimi de arttırarak üreticimizin çiftçimizin gelirini arttıracağız”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan 3 yıl önce

Vekilim tarlam yok maliyeden yer kiralamak istiyorum ama yer göstermiyorlar.çiftçilik yapmamızı istemiyorlar.Maliyeden birtane yer buldum çatalteme mahalle muhtarı insanları kışkırtarak benim ekecegim yere zarar verdiler.bu gidişle nasıl tarımcılık yapıcaz

banner30