banner137
banner25

Aksal "belediye yer göstersin kat ve kat fazlasını yaparız!"

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal son günlerde tartışmalara neden olan ve Edirne’ye az yapıldığı gerekçesi ile eleştiri konusu olan TOKİ projeleri hakkında açıklamalarda bulunarak Edirne Belediyesinin yer göstermemesini gerekçe olarak gösterdi ve “Edirne Belediyesi gelsin çok geniş bir yer göstersin, ben bütün samimiyetimle söylüyorum, Keşan’a veya başka ilçelere yaptığımızdan kat ve kat fazlasını Edirne’ye yaparız”dedi.

Toplu Konut İdaresi TOKİ tarafından Edirne merkez başta olmak üzere ilçelere yapılması planlanan Toplu Konut projeleri hakkında açıklama yapan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal TOKİ eliyle her yıl Türkiye genelinde yüz bin tane konut yapıldığını, Edirne’nin payına da bu yüz binden düşen sayının 300 tane olduğunu belirterek “Bu konutları nasıl paylaştıralım diye düşündüğümüzde dedik ki her yıl bir büyük merkezimize bir küçük ilçemize yapalım. Merkeze daha büyük yapalım, küçük ilçemize daha küçük yapalım dedik. Bu kapsamda ilk önce en büyük Edirne merkezimizdir, en küçük de Lalapaşa’dır. İkisi arasında 300 konutu bölüştürdük. 210 tanesinin yapımına Edirne merkezde, 90 tanesinin yapımına da Lalapaşa’da başladık. Lalapaşa tamamlanmak üzere. Edirne’dekilerde de büyük aşama kaydedildi”dedi.

İki aşamalı gerçekleşen projelerin Keşan ve Süloğlu ilçesine düşünüldüğünü ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl 1milyon 150 bin konut yapacağız müjdesi ile rakamların değiştiğini söyleyen Aksal “Bunun ilk birinci etabı olarak 250 bin tanesi açıklandı. Bu birinci etap 250 binden Keşan’a yapılacak olan 284 tane gözüküyor. Aslında bunun içinde bizim önceki dönemden 300 konutun da bir payı var. 300 konuttan Edirne’nin, Keşan’ın hakkına düşen sosyal konutları topladığımızda, 284 tane yapıyor. Eğer şu an yaptığımız 210 taneyi 120 merkeze yapılanla birlikte toplarsanız 330 tane yapıyor, merkeze yapılan daha fazladır. Mesele Keşan’a, merkeze kaç tane yapılıyor değil. Bu kararı verirken Valimiz, belediye başkanlarımızı topladı. Dedi ki; ‘hızlı bir şekilde bize yer gösterin ve biz buraya konut yapacağız’. Keşan belediyesi inanılmaz derecede konut yapılacak alanı imara açtı. Ama maalesef Edirne Belediyesi hiç yardımcı olmadı imar konusunda”diyerek Edirne Belediyesinin yer konusunda yardımcı olmadığını öne sürdü.

Bu ve benzer konut yapımlarında belediyelerin imar ile ilgili planları ve yer gösterme durumlarının olduğunu hatırlatan Aksal “Biliyorsunuz belediyenin elinde bu imarlar. TOKİ yapılacak yer konusunda Edirne belediyesi hiç yardımcı olmadığı için biz ancak hazine kaynaklarıyla bulduğumuz yerlere bunları yapıyoruz. Ama bu birinci etap. Sadece 250 bin tane. Biz 1 milyon 150 bin tane konut yapacağız. Edirne Belediyesi gelsin çok geniş bir yer göstersin, ben bütün samimiyetimle söylüyorum, Keşan’a veya başka ilçelere yaptığımızdan kat ve kat fazlasını Edirne’ye yaparız. Bu konutlar yapılırken nüfus esas alınarak yapılacaktır. Maalesef bazı CHP’li belediyeler bırakın yardımcı olmayı, olmasın diye ellerinden gelen gayreti gösteriyor”diyerek Edirne Belediyesine çağrıda bulundu ve “onlar imara uygun yer göstersinler biz Edirne’ye çok daha fazla konut yaparız” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30