banner137
banner25

Akaryakıt sektörü; "dayanacak gücümüz kalmadı!"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M. Emre Alp, ETSO 15. Meslek Komite üyeleri ile Odamıza kayıtlı akaryakıt sektör temsilcileri bir araya geldi.

Ülkemizdeki tüm sektörlere ve vatandaşlarımıza hizmet veren akaryakıt dağıtım sektörü, son günlerde yaşanan olumsuz gelişmeler ile düşen karlılığı nedeniyle sıkıntılı bir sürece girmiştir. Bu kapsamda yaşanan sorunları belirlemek ve ilgili makamlara iletmek üzere Akaryakıt Sektöründe Belirlenen Sorunlar ve Çözüm Önerileri istişare toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenmiştir.

 Kamu ve özel sektöre ve vatandaşlarımıza 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren akaryakıt istasyonları artık karlılıklarını kaybetmiş ve işlerini sürdürebilmenin mücadelesini vermektedirler. Akaryakıt 8 lira iken aynı olan kar marjı, işletme maliyetlerinin artması (enerji  ve personel zamları vb.) ile hala aynı oranda seyir etmektedir. Bu durum değişmez ise akaryakıt istasyonları kapanma noktasına gelecektir.

Gerçekleşen toplantıda sektör ile ilgili belirlenen sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili istişare edilmiş olup akaryakıt sektöründe hem satışların hem de kârlılığın çok düştüğü buna karşın işletme giderlerinin yüzde 100’e yakın arttığı, böyle devam ederse akaryakıt istasyonlarının kapanacağı dile getirildi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt yaptıkları görev olarak  devletimizin bütçesinde önemli yer tutan akaryakıt satışı ile vergi tahsilatı da dolaylı olarak bu görevi üstlenen ve aynı zamanda istihdama büyük katkısı olan sektör olan akaryakıt sektör  toplantısında dile getirilen tüm hususların başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara iletileceğini belirterek Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak sektör sorunlarının çözümlenmesi için konu ile ilgili takipte kalacaklarını belirtti

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30