banner78
banner25

AK Partililer iftarda bir araya geldi!

AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından partinin kurulduğu günden bu yana AK Partiye emeği geçmiş isimlerin buluşturulduğu "AK Parti Aile İftarı" adıyla bir iftar programı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gelmesi beklenen ve daha önce ertelenen iftara Soylu'nun katılmaması partiiler arasında üzüntü yarattı. AK Parti'nin 81 ilindeki İl Başkanlıkları tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Aile İftarı"nın Edirne organizasyonu öncesi partililer ile bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, herkese hayırlı bayramlar diledi.Ramazan ayının manevi ruhunu yaşatmak amacıyla mahallelerde toplu iftar programları başlattıklarını ve yoğun katılım olduğunu söyleyen Başkan İba, ilk olarak Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde başladıkları iftar programlarını bu sene "AK Parti Aile İftarı" ile sonlandırdıklarını ifade etti.

"Teşkilatlarımız Ramazan ayını çok iyi değerlendirdi"

81 ilde gerçekleştirilen aile iftarına video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililere seslendi. Salgının gölgesinde buruk şekilde geçen 2 yılın ardından bu yıl camilerin dolduğu, gönüllerin şenlendiği bir Ramazan yaşandığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, dayanışma, yardımlaşma, kucaklaşma ve kardeşliğin bereketi içinde geçen Ramazan ayını teşkilatların çok iyi değerlendirdiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüm illerde, ilçelerde, mahallelerde, sokaklarda ve hanelerde dağılan teşkilat mensuplarına iftardan sahura kadar süren gayretli çalışmaları için teşekkür eden Erdoğan, salgın döneminde istedikleri yakınlığı kuramadıkları vatandaşların da bir araya gelmeyi özlediğini gördüklerini belirtti. Ramazan ayında kazandıkları ivmeyi kesintisiz bir şekilde devam ettirerek Cumhur İttifakı olarak 2023 Haziran'ında hedefe ulaşana kadar durup dinlenmeden çalışacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Unutmayınız, AK Parti'de görev üstlenmek demek herhangi bir makam, mevki sahibi olmak demek değildir. AK Parti'de görev üstlenmek, milletimize hizmetkar olmak, ülkemizi geliştirmek, devletimizi güçlendirmek, dünyanın her yerindeki mazlumların ve mağdurların yanında yer almak için gece gündüz çalışmaya talip olmak demektir. Kadim davamızın bugünkü temsilcisi AK Parti'nin her kademesinde sorumluluk üstlenen bizler, eser ve hizmet yarışında bayrağı yeni nesillere teslim edene kadar bu vazifemizi hakkıyla yerine getirmekle mükellefiz" ifadelerine yer verdi.Meriç Nehri kenarındaki bir tesiste düzenlenen "AK Parti Aile İftarı" yoğun katılımla gerçekleştirildi. Program öncesi iftar sofralarını tek tek dolaşarak partililerle selamlaşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ramazan Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diledi.Düzenlenen programa, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal,  AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Tarık Hatipler,  MHP İl Başkanı Zakir Tercan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, önceki dönemlerde görev almış İl ve ilçe Başkaları ve yönetimleri ile katıldı.

Duaların okunmasıyla başlayan programda oruçlar açıldı ve yemekler yendi. İftar sonrası konuşmalara geçildi.

"AK Parti Ailesi olarak bu özel aile iftarında bir arada olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz"

Aile iftarında bir arada olmanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, "Birlikte yol yürüdüğümüz dava arkadaşlarımızdan vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Biz bugün milletimizin gönlünde böyle büyük bir yer elde ettiysek, bunda hepsinin emeği çok büyüktür. Allah hepsinden razı olsun" dedi.AK Parti ailesi içinde yer alan iftar davetlilerinin, Türkiye’nin son 20 yıl içinde elde ettiği her bir kazanımda, her bir zaferde, her bir başarıda payı, katkısı ve hakkı olduğunu vurgulayan Başkan İba, İftar programına katılması beklenen, ancak Cumhurbaşkanının talimatlarıyla son anda başka bir organizasyona katılması gereken İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun selamlarını iletti.

" Edirnemize vefa göstermek boynumuzun borcudur "

AK Parti'nin  20 yıldır iktidarda olmasının ve bu ülkeye en iyi şekilde hizmet vermesinin en büyük nedenlerinden birisinin vefa olduğunun altını çizen İba, "Bugün aramızda görev süresini tamamlamış yahut görevine devam eden tüm dava arkadaşlarım her birinize bu kutlu davadaki çabanız için sonsuz teşekkür ediyorum. Hz. Mevlana der ki; dostlarını daima vefa ile hatırla, arayan sen ol, bulan sen, tanıyan sen ol kucaklayan yine sen, kula vefası olmayanın Hakk’a vefası olmaz. Size vefa göstermek, Edirnemize vefa göstermek boynumuzun borcu olsun" ifadelerine yer verdi.

"Edirne'ye vefa ve hizmet için çalışmaya devam edeceğiz"

Dünyadaki sayılı İslam eserlerinden Selimiye Camii’nin çevre düzenlemesinin de bu hayırlı işlerden birisi olduğunu hatırlatan Başkan İba, Edirne'ye vefa ve hizmet için gece gündüz demeden var gücüyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.Edirnelilere olan vefa borçlarından biri olan özel bir projeyi daha alınlarının akıyla bitirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İba, yeni yüzüyle kente canlılık getiren Selimiye Meydanı'nın hayırlı olmasını diledi.Vefanın bir gönlün bir gönle en asil borç olduğunu aktaran Başkan İba,  “Vefa nedir? , Bilir misiniz?Bir tebessüme bin gözyaşı feda etmektir. “Vefa nedir? , Bilir misiniz?Ülkemizin menfaati için, bizlerle tek yürek olan Cumhur İttifakımızın sergilediği sağlam duruştur!“Vefa nedir? , Bilir misiniz?“Dünya beşten büyüktür” çığlığını Birleşmiş Milletlerin duvarına asan, Mavi Vatan adı altında bir Türkiye daha çıkaran, Dünyanın neresinde olursa olsun her daim mazlumun yanında olan ve yedi düvele meydan okuyan  Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaktır" şeklinde konuştu.

"2023 hedeflerimize ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde daha fazla çalışmalıyız"  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaya meydan okurken en çok teşkilatlarına güvendiğini dile getiren Başkan İba,  "Bundan sonra bize düşen Cumhur İttifakımızla birlikte 2023 hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz demeden, ayrılığa düşmeden, birlik ve beraberlik içinde daha fazla çalışmak. Hedefimiz büyük, davamız çok kıymetli, BİRLİKTE KOŞACAĞIZ" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

"Esas olan birlik ve beraberliktir"

Bir mübarek Ramazan Ayı'nın daha sonuna gelmenin hüznünü yaşadıklarını belirten AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal,  katılımcıların bayramını kutlarken, hayırlısıyla bayrama kavuşmayı diledi.

Bürge'den Başkan İba'ya teşekkür

Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, bu şekilde güzel ve kalabalık bir vefa iftarı ortamının oluşmasına katkı sağlayan İl Başkanı Belgin İba'ya teşekkür etti. AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "AK Parti Edirne Aile İftarı" toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30