banner137
banner25

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özcan"Edirne bunu hak etmiyor!"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan alt yapı çalışmalarının Edirnelilere zor günler yaşattığını belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları üzerine konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan; “Şehri yöneten belediye başkanının bu tür açıklamaları yapması ya acizliktir ya da vurdumduymazlıktır”ifadelerini kullandı.

Partisinin ilçe başkanlığında konuşan Özcan; belediye çalışmalarını eleştirdi ve bu eleştirilerden belediyenin ders alması gerektiğini kaydetti.

Özcan açıklamasında “Bugünlerde yapılan eleştireler belediyenin ders alması gereken eleştiriler olarak görmesi lazım. Belediye başkanı açıklamasında arkadaşının arabasına bindiğini, suların içinden tekerlekleri yıkamak için gezdim mantığınla bakılmaması gerektiğini belirtti”diyerek Başkanı arkadaşının değil kendisinin gezdirebileceğini söyledi.

Edirne Alt Yapı Projesine hükümet olarak destek verdiklerini,ancak projenin Koca Sinan mahallesinde kot farkından dolayı takılmasının anlamsız olduğunu belirten Merkez İlçe Başkaı Özcan “Edirneliye hizmet diye bizim de elimizi taşın altına koyup da destek verdiğimiz bir proje ama gelip gelip Kocasinan mahallesinde de tıkanan bir proje. Hala günümüzde dünyada bu kadar teknoloji varken, bu kadar hizmet varken Kocasinan mahallesinin kod farkına takılı olmaması lazım. Kod farkından dolayı sebep olarak sunulmaması lazım. Son zamanlarda atılan asfaltlar, yapılan yamalar aşırı yağmurların yağmasıyla maliyetlerin de artmasıyla belediyeyi, şehrimizi de yolları kullanan araç sahiplerini de zor durumda bırakıyor. Şehri yöneten belediye başkanının bu tür açıklamaları yapması ya acizliktir ya da vurdumduymazlıktır. O sulardan kendi kullandığı arabasıyla makam arabasıyla değil de sıradan bir vatandaşın kullandığı arabayla gezmesinde de fayda olur kanısındayım”dedi.

Yeni yapılan su hatlarının arıza vermesine de değinen Özcan “bunda ya denetim mekanizmasında sorun var ya da yapılan işçilikte bir sorun var. Yağmurlar bitip güneşli günler göreceğiz söylemi vardı ya bu güneşli günleri gördüğümüzde esas altyapının Edirne’ye nelere mal olduğunu, 170 milyonun nerede olduğunu soran mantığa gelecek. Belediye cebinden harcar gibi gözükse de vatandaşı 30 yıl boyunca ödemesiyle kredilendirilmiş bir para. Yapılan işlerle de kredinin vadesi 30 yıl, ama atılan asfaltlar üç günlük. Edirne bunu hak etmiyor”dedi.

Edirne Belediyesinin Halk Ekmek çıkartamamasını eleştiren ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ekonomik sebepleri göstererek ‘bunu yapacak durumumuz yok’ demesini eleştiren Özcan “belediyenin harcama koşullarına baktığınızda iki tane konser parasıdır. Konser de bir ihtiyaçtır ama niyet önemli. Recep başkan niyetine girse kesinlikle halk ekmeği açar, işletimine geçer. Bizden destek isterse biz de meclis üyelerimizle beraber verebiliriz. Halk ekmek de özellikle gariban vatandaşlara daha ucuz imkanlarla sunulmak için bir mücadeledir. Olması gerekendir. Urfa’da tüm çiftçilerin elektriğini bedava karşılayacağını söyleyen bir partinin Edirne’deki belediye başkanı bir fırın dahi kurup halkına ucuz ekmek veremiyorsa genel merkezle belediyenin yanlışlarla dolu bir söylemi oluyor. Bir fırın kuramayacak kadar varsa veya angarya olarak görüyorsa bu Edirne halkına daha samimi, daha mütevazı şekilde gerekçelerini tane tane anlatması kanısındayım. Biz her türlü desteği Recep Başkana ve Edirne Belediyesine vermeye hazırız halk ekmek konusunda. Yeter ki milletimizi ucuz ekmekle buluşturalım. Oluşan maliyetleri kamu yararı olarak bizler de üstlenmiş olalım” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan Canbay 2 yıl önce

Haklısın Önder Başkan.Çok geç kalınmış bir durum bu

banner30