banner78
banner25

Ak parti Meclis üyeleri ortak açıklama yaptı!
AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mimar Mehmet Çapoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yurt eleştirilerine tepki göstererek bu tarz yakıştırmaları kabul etmediklerini belirtti. Çapoğlu, ‘orada barınacak öğrencilerin güven ve huzur içinde yaşamalarını istemek suç mu?’ Diye sorarak, belediye başkanına bir öneri de bulundu; “belediyenin bir sürü arsası var. Bunlardan birisine belediye adına kız yurdu yapalım ve ismini biz verelim tabelasını da biz asalım. Edirne Belediyesi Cumhuriyet Kız Öğrenci yurdu olarak tabelasını da biz asalım.” Dedi.
“Sadece kiralanması ile ilgili maddeler vardı detayları istedik”
Sultan Otel ve arkasındaki binanın kiralanmasıyla ilgili görüşülen maddeyle ilgili bazı tereddütlerinin ve eksikliklerin olduğunu vurgulayan Çapoğlu, ilgili maddenin ilk olarak Nisan ayında mecliste gündeme geldiğini ve verilen dosyalarda sadece kiralanması ile ilgili maddeler olduğunu detayla ilgili herhangi bir şey belirtilmediğini ifade etti.
“Yönetmelik ve yönerge olarak incelediğimizde çok değişik şeylerle karşılaşıyoruz”
Fiziki yapısı ve yasal durumu ile ilgili ek olarak bir bilgi verilmediğini dile getiren Çapoğlu; “Meclis toplantısında bu konuları sorduk. Belediye başkanımız da mecliste grubu bulunan tüm partilerin grup başkanvekillerinden oluşan bir komisyon oluşturdu. Ben de o komisyondaydım. Komisyon olarak yapının olduğu alana gittik ve incelemede bulunduk. Yapının görünümü normal ve sıkıntı gözükmeyen bir durumdaydı. Ancak devletimiz kanunlarla ve yasalarla yürütülüyor. Bu bizim incelediğimiz yüzeysel görüntü için raporumuzu oluşturduk. Raporda da uygundur ya da değildir diye bir cümle kullanmadık. Meclise sunduk. Meclisin alacağı karara göre hareket edilecek diye herhangi bir ön yargı ya da ön bilgi vermedik. Bu arada yükseköğrenim kredi yurtlar barınma yönetmeliğini araştırdık. Binanın içyapısı ya da düzeni uyuyor mu, uymuyor mu diye. Bu yönetmelik ve yönerge olarak incelediğimizde çok değişik şeylerle karşılaşıyoruz. Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP grup başkanvekili Selçuk ile daha önce konuşmuştuk. Oda alanları 1,3 ve 6’ya kadar en fazla. 2 öğrenci bir odada kalamıyor yasa gereği. Oysaki başkan Nisan ayı toplantısında 2 öğrenci kalabileceğini toplam 86 oda olduğunu ve 172 öğrencinin kalabileceğini açıklamıştı. Onun da bilinmezlikten kaynaklandığını görmüş olduk” şeklinde açıklamada bulundu.
Komisyon olarak yaptıkları incelemede genel olarak uygun görülen binanın yürürlüğe girecek yeni yönetmeliğe uygun olup olmadığının araştırılması ve ilgili raporların dosyaya eklenmesi gerektiğine değinen Çapoğlu, yıllar önce Adana’da yaşanan yurt yangını sonrası devletin güvenlik tedbirlerini arttırıcı zorlayıcı kararlar aldığını hatırlattı.
“Raporların gelmesini istedik”
Söz konusu binanın yönetmeliğe uygun olup olmadığına dair raporların gençlik spor il müdürlüğünden ve diğer ilgili kurumlardan gelmesi gerektiğinin altını çizen Çapoğlu, binanın deprem, yangın ve iş güvenliği ile ilgili raporlarının gelmesini istediklerini dile getirdi.
“Başkan olayı farklı bir boyuta getirdi”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ‘Cemaat yurtlarına alkış tutanlar Cumhuriyet yurtlarına ne diyecekler’ cümlesi ile olayı farklı bir boyuta getirdiğini belirten Çapoğlu; “Bizim cemaat konusunda nerede olduğumuz 15 Temmuz’dan beri belli. Biz 15 Temmuz’da cemaat konusunda neredeysek bu günde oradayız. Bu tarz yakıştırmaları kabul etmiyor söyleyenlere iade ediyoruz. Cemaatlerden bu yurtları geri alan yine bizim hükümetimiz olmuştur” dedi.
“Orada yaşayacak öğrencilerin huzur içinde yaşamalarını istemek suç mu?”
Orada yaşayacak öğrencilerimizin güvenlikli, sağlıklı olması ve huzur içinde yaşamalarını istemek suç mu oldu da belediye başkanımız bize böyle bir yakıştırma yapıyor diyen Çapoğlu, Başkan Gürkan’ın mecliste söz hakkı vermediği için bu konuları açıklayamadıklarını ve bunun yasal boyutu tamamlandığı zaman gerekeni yapacaklarını vurguladı.
“Çapoğlu’ndan Başkan Gürkan’a öneri”
Belediyenin yurt işletmesine karşı olmadıklarını hatta destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Çapoğlu; “Bu vesileyle belediye başkanına bir öneride bulunuyorum. Mevcut binalardan değil, mevcut binalardan da olur ama bunların yasal prosedürlerini getirsinler. Ama belediyenin bir sürü arsası var. Bunlardan birisine belediye adına kız yurdu yapalım ve ismini biz verelim tabelasını da biz asalım. Edirne Belediyesi Cumhuriyet Kız Öğrenci yurdu olarak tabelasını da biz asalım. Bir işlem yapmak istediğinizde en küçük ayrıntısına kadar evrakları sizden isteyen belediye, böyle önemli bir konuda belgelendirilmeyen, uygulaması olup olmayacağı net olarak bilinmeyen bir konuda meclisten nasıl karar almasını istiyor bunu hayretlerle karşıladık. Evrakları, raporları meclis gündemine tam olarak koysunlar başımızın üstünde yer var. Ancak hiçbir meclis gündemi bize ekleriyle birlikte gelmiyor. TIR parkları ile ilgili de aynı şekilde ekler yok. Bizler araştırıp talep ediyoruz öyle geliyor. Encümen kararlarını göremiyoruz. Belediye başkanımız internet sayfamızda var diyor. Yaklaşık 7-8 senedir hiçbir encümen kararını göremiyorum” ifadelerine yer verdi.
Yönetmelikte belirtilen kurallara uyup uymadığının araştırılmasını ve belgelerin gelmesini istediklerini aktaran Çapoğlu; “Ne deprem ne yangın raporu gelmedi. Selçuk beyin konuşması esnasında ‘uygun bulunursa ruhsatlandırılacaktır’ diye bir cümle geçti. Belli olmayan bir şeyin kabulünü nasıl yapalım? Evrakları ile uygundur raporunu getirsinler biz de gerekeni yapalım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Basın açıklamasına AK Parti Edirne İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ezgi Yetkiner ve AK Parti Edirne İl Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Gökhan Balta katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30