banner137
banner25

Ak parti Edirne Milletvekili Aksal “CHP darmadağın!”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal gazetecilere yaptığı açıklamada erken seçim diye gündemleri olmadığını belirterek gündeme dair açıklamalarda bulundu.Ergene kirliliği gibi önemli konulara değinen Aksal samimi itiraflarda bulundu ve “Ergene temiz oldu dersek yalan olur”ifadelerini kullandı.

CHP tarafından erken seçimin sürekli olarak gündeme getirildiğini ancak ülkede erken seçimden önce ekonomi ve pandemi konularının önemli olduğu belirten Ak parti Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal ekonomiyi en çok etkileyen şeylerin başında belirsizliğin olduğunu belirtti.Aksal konuşmasında “Ekonomide en kötü şey belirsizliktir.Seçimin ne zaman olacağını insanlar bilecekler, planlarını ona göre yapacaklar.Biz ülkeyi erken seçimlerden kurtarmak için Türkiye'de bir sistem değişikliğine gittik. Bugün muhalefet bir erken seçimden konuşuyor.Ama Allah aşkına bir bakın daha kendi aralarında bir adayları bile yok. Bir aday konusunda bile anlaşmış değiller. Bizim adayımız belli Cumhur İttifakı olarak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan”diyerek erken seçimin gündemlerinde olmadığını belirtti.

Tüm dünya’nın pandemiden çıkmak için çaba harcadığını belirten Milletvekili Aksal “yapacak o kadar çok işimiz var ki. Gündemimizde erken seçim yok neden olsun? Bir de Türkiye'nin neden erken seçime ihtiyacı var? Bu sorunun cevabını ben bilmiyorum Kılıçdaroğlu'nun da bildiğini sanmıyorum. Pandemiyi arkamıza koyduk yapacak çok işimiz var. Erken seçim gündemimizde yok. Seçimlerde hedefimiz 2023 yılının Haziran ayıdır. Zaten yarın erken seçim yapıyoruz deseniz buna en çok karşı çıkacak olan muhalefettir. Çünkü darmadağınlar”ifadelerini kullandı.

Ergene kirliliği konusunda gerek sosyal medya hesabında gerekse yazılı veya görsel medya önünde açıklamalarda bulunan Milletvekili Aksal zaman zaman bu açıklamalarına karşılık bulsa da Ergene konusunda uzun yıllar bir ihmal edilmişlik olduğunu ve karşılıklı suçlamalarla bir yere varılamayacağını söyledi. “Ergene kirliliğinden ve durumundan üzülmemek mümkün mü?”diyen Aksal “bunun hiç bir siyasi görüşü yok. Ama maalesef yıllarca süren bir ihmal edilmişlik var. Ergene temizliği konusunda en büyük projelerden bir tanesini geliştirdik. Kırklareli Vize, Çorlu'da bir sürü arıtma tesisleri yaptık. Çok büyük yatırımlar yapıldı.Bende takip ediyorum inanın orada çok büyük işler yaptık.Ama artık vatandaş gördüğüne inanıyor.O suyun rengini görmekten mutlu değiliz.Ama orasını temizlemek zorundayız”dedi ve çevre kirliliğinin yarattığı büyük sorunlardan birini Marmara denizi ve Ege kıyılarında yaşanmaya başlayan müsilaj sorunu ile gördüklerini kaydetti.

CHP heyetinin Ergene kıyısında inceleme yaptığını ve karşılıklı suçlamalarla bir yere varılamayacağını belirten Milletvekili Aksal “burada birbirimiz suçlayarak hiç bir yere varamayız.Topyekun mücadele gerekiyor. Bu ortak bir mücadele.19 yıldır iktidardayız Ergene'de çok büyük yatırımlar yapıldı. Birbirimizi suçlayacaksak biz de çok rahat onları suçlarız. Bugün CHP'li belediyelerin hangisinin arıtması var? Oradaki arıtma tesislerinin çoğunu biz yaptık, yapmak zorundayız. Birbirimiz suçlayarak bu konuyu çözemeyiz. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz inşallah Ergene'yi temizleyeceğiz. Bir tane deri fabrikası bile Ergene'yi kirletmeye yetiyor. Bir iletim kanalı yaptık, suyu seyrelttik geçmişe oranla şu an Ergene'nin durumu iddia ediyorum ki çok daha iyi. Ama istediğimiz düzeyde değil. 'Ergene tertemiz oldu' dersek yalan olur. Tertemiz olması için de çok ciddi çalışmalar yapılıyor”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30