banner137
banner25

AK Parti adayları CHP'yi hedef aldı!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem Milletvekilliği seçimleri için aday tanıtımı yapan AK Parti Edirne teşkilatında CHP listeleri hedef alındı ve kadın aday gösterilmemesi eleştirildi.

Partisinin il başkanlığı toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Aday adaylığı süreci sonrası kesinleşen 4 isimle tanıtım toplantısına katılan AK Parti Milletvekili adayları kendilerini tanıtarak çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Toplantının açış konuşmasını İl Başkanı Belgin İba yaptı. İba konuşmasında; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel politikalarına atıfta bulunarak Türkiye’yi yeni yüzyıla taşıma gayretlerini aktararak “memleket sevdasını kapı kapı, hane hane, köy köy gezerek Edirne'mize yaymak için bir aradayız”dedi.

Parti teşkilatı olarak adayların etrafında kenetlenilmesi gerektiğinin altını çizen İl başkanı İba; “Bizler Türkiye yüz yılı için, Edirne için, memleketimiz için tüm teşkilatlarımız ile adaylarımızın etrafında kenetlenerek birlikte koşacağız ve bu kutlu yolda asla yorulmayacağız. Artık köhneleşmiş bir siyaset aktörü olan CHP'nin Edirnemizde tek bir kadın adayı yokken bugün aramızda iki kadın adayımızın olması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. 15 Mayıs sabahı inşallah tüm Türkiye'de ve Edirne'de milletimize hizmet etmeye güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Bugün burada gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ruhu Türkiye'mizin geleceği için çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Edirnemiz için çalışarak, hizmet ederek hep birlikte geleceğe yürüyeceği”dedi.

Konuşmalara sıralamaya sondan başa doğru gelerek başlayan adaylarda ilk konuşmayı dördüncü sıradan listeye giren Sevda Nur Kurban ile başlandı. Kurban konuşmasında sandıklara sahip çıkılması çağrısında bulunarak “AK Parti olarak bizler Edirne'de milletimizle el ele, gönül gönüle, omuz omuza tarihi bir demokrasi ve kalkınma mücadelesi yürütüyoruz. Biz de milletvekili adayları olarak teşkilatımızla beraber çok çalışacağız. Edirneli hemşerilerimizin gönüllerine gireceğiz ve çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın desteği ile Cumhurbaşkanımızı tekrar başkan yapacağız. Unutmayalım! Seçim sandıkta kazanılır ve bizler 14 Mayıs'ta hep beraber sandık başında olup bu demokratik görevimizi yerine getireceğiz ve sandıklarımıza sahip çıkacağız”şeklinde konuştu.

Roman aday olarak listelere girmeyi başaran ve uzun yıllar Edirne siyasi hayatında renkli kişiliği ile bilinen Erdinç Çekiç ise “ben Edirne'de 52 yıldır yaşamını sürdüren bir kardeşinizim. Doğduğum günden beri bu coğrafyada, bu topraklardayım. Buraya şuradan yürüdüm geldim hikayesi var ya; beni kim çıkardı? Beni 30 yıllık siyasi deneyimim 18 yıllık sivil toplum deneyimim beni buraya çıkardı. Beni buraya sizlere olan hizmet aşkım çıkardı”diyerek Ankara’ya vekil olarak gitmeye olan inancının tam olduğunu belirtti ve “Rabbim izin verirse bu hizmet aşkıyla Ankara'ya da çıkaracaktır. Ben buna inanıyorum. Ben 2 yıldır aynı zamanda roman kardeşlerimizin İçişleri Bakanlığında temsiliyeti üzerinden geçen hafta itibariyle resmi olarak kurulmuş olan roman koordinasyon merkezinin de bakanlıktaki temsilcisiyim. Oranın koordinasyon başkanıyım. Şunu söylemek istiyorum. Türkiye'de muhalefet partileri romanları bırakın listelere seçilecek yerlere koymayı, listesinde gösterme tenezzülünde bile bulunmamıştır. Ama samimiyetiyle tüm mazlumların sahibi olduğunu, onların sesi, gören yüzü, tutan eli, yürüyen dizi olduğunu her zaman beyan eden sayın Cumhurbaşkanımız bizi yine de burada sahiplenerek bu samimiyetini ortaya koymuştur”dedi.

Uzun yıllar AK Parti’de siyaset yapan ve bir dönem Edirne Belediye başkan adayı olarak seçime giren Mustafa Hatipler’in oğlu 2. sıra adayı Tarık Hatipler’de konuşmasında önemli bir konuya dikkat çekerek “14 Mayıs seçimi şunun için çok önemli. Bu seçimin arefesinde çalışmalarımızı gerçekleştirip mümkün olan en yüksek oyla biz bu seçimi alacağımıza inanıyoruz. Allah muhafaza, bu karşımızdaki grubun bu seçimde bir zafer elde etmesi demek ülkemizin anahtarını alıp bu Amerika'daki danışmanlarına bizi yemeğe hazır bekleyen kurtların önüne bizlere atması demektir. Biz AK Parti olarak 22 yıldır buna izin vermedik bundan sonra da izin vermeyeceğiz”şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili ve 28.dönem milletvekili 1. sıra adayı olarak yeniden listede yer alan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı (KEFEK) ve Edirne Milletvekili Dr.Fatma Asksal ise açıklanan vizyon belgesi üzerinden yola çıkarak sürdürdüğü konuşmasında “Türkiye'yi kapsayan bir belgeydi. Vizyon belgemizde kadınlar var, gençler var, dezavantajlı gruplar var ve toplumun tamamını kapsayan, toplumun tamamı için yapacaklarımız bugüne kadar yaptıklarımız var. Aynen bizim milletvekili adaylarımızın olduğu gibi bakın bugün karşınıza milletvekili adayları olarak 28. dönem AK Parti milletvekili adayları olarak buradayız, karşınızdayız. Bakın kadın var, genç var, dezavantajlı kesimlerimizin temsilcisi olan Romanların temsilcisi olan Erdinç kardeşim var. Bu işler lafla olmuyor. Bugün kadın üzerinden siyaset yapan parti CHP’dir. Kadın kadın diyen partinin Edirne'deki milletvekili listelerine lütfen sizden bir bakmanızı istiyorum. Roman roman diyenlerin milletvekili aday listelerine bir bakmanızı istiyorum. Edirne'de işte CHP'nin kalesi sözde onlar kalesi diyorlar. Öyle olmadığını biz biliyoruz ama maalesef bir tane kadın adayları bile yok. Bırakın seçilecek yerde bir milletvekili adaylarının olmasını bu anlamda ben sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar kadınlara dezavantajlı gruplara toplumun her kesimine verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum. Seçim beyannamemizde kadınlar var dedik, gençler var dedik, dezavantajlı kesimlerimiz var dedik. Hepiniz izlediniz zaten”diyerek gençlere bir müjde verdi ve “lisans eğitim alan gençlerimize telefon ve tablette vergi indirimi getiriyoruz, vergi muafiyeti getiriyoruz. Bir de kendilerine 10 GB aylık telefon internet paketi sağlıyoruz. Gençlerimiz bunu uzun süredir bekliyordu. Tabii ki gençlerimizle ilgili müjdelerimiz bunlarla sınırlı değil. Çok fazla. Ama ben çağ teknoloji çağ olduğu için o müjde ile başlamak istedim. Bu mücadeleler kadın hakları sözde olmuyor, lafta olmuyor, icraatta oluyor. Lafa bakılmıyor. Onun için ben vatandaşlarımızın listelere, Edirne’de ki listelerine bakmasını istiyorum. Bugün Edirne'de en yüksek kadın istihdamı en yüksek illerden biri olan Edirne'de kadın eğitiminin en yüksek olduğu illerde CHP'nin listesinde bir kadın yoksa ben buradan Edirneliler'e özellikle kadınlara bakmalarını istiyorum”diyerek kadın adaylara yer verilmemesini eleştirdi.

Toplantı sonrası toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında seçim çalışmaları için mahallelere çıkıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30