banner137
banner25

Aileler azı dişini süt dişleri ile ayırt edemeyebilir!

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimlerinden Diş Hekimi Seray Liha bebek ve çocuklarda ki ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerek aileler tarafından mutlak surette gözlemlenmesi ve hekim kontrolünde olması gerektiği vurgusu yaptı.

Konu hakkında açıklama yapan Diş Hekimi Seray Liha “Ağızda süt dişleri 6 ila 12 ay arasında çıkmaya başlayarak 2 buçuk 3 yaşına kadar çıkması devam eder. Daimi dişlerin çıkması işe 6 yaşında başlar 12-13 yaşına kadar devam etmektedir. Burada ailelerin özellikle bilmesi gerektiği bir nokta var. 6 yaşında daimi birinci azı dişi çıkmaya başlar ama aileler bunu süt dişleri ile ayırt edemeyebilir. O yüzden 6 yaşında mutlaka bir kontrolle bu farkı diş hekiminden öğrenmeleri gerekmektedir”dedi.

Bebeklerde yeni çıkan dişlerin mutlak surette annesi veya ailesi tarafından yumuşak temiz bir bez yardımı ile dişlerin mutlaka temizlenmesi gerektiğini belirten Seray Liha “Bebeklerin 6-12 ay arasında dişleri çıkmaya başladığı zaman veli tarafından temiz bir bez yardımıyla dişleri temizlenmelidir. En alt arka dişleri çıkmaya başladığında ise bu da 2 buçuk yaş aralığına denk gelmektedir. Çocuklara diş fırçalama eğitimi yavaştan verilmelidir. Bu eğitim küçük yaşta verilirse ileride gerçekten çok faydalı olacaktır”diyerek çocuklarda ilk düş muayenesinin dişlerin çıktığı andan itibaren 6-12 aylar arasında yapılması gerektiğini belirtti.

Çürük ile mücadelede floridin çok büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Dt.Liha; “ Flor dişlerin çürümesini engelleyip yapısının güçlenmesini sağlamaktadır. Çocuklar, floru genellikle besinlerden, sudan ve diş macunlarından alabilmektedir. Düzenli olarak dişlerini fırçalayamayan çocuklar için 6 ayda bir ortalama diş hekimin tarafından flor uygulaması yapılması çürük oluşumunu büyük ölçüde engelleyecektir”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30