banner78
banner25

Ağzımızı yakan biber cebimizi de yakmaya başladı!

Gelen zamlar vatandaşın alım gücünü zayıflattığı gibi almak istediğini de tane veya gram hesabına dönüştürmesi yaşanan zorluğu gözler önüne seriyor.

Edirne’de kurulan semt pazarlarına alış veriş için gelen çok sayıda vatandaş meyve ve sebze ihtiyacını eskisi gibi kilogramla değil,gram veya hazırlanan demetler halinde almaya başladı.Pazarcı esnafı vatandaşın alım gücünün düşmesi üzerine çareyi ihtiyacı kadar olan demetleri hazırlamakta buldu.

Patlıcan ve sivri biberin kilogram fiyatının 20-25 TL’ye kadar çıkması ile alım gücü düşen bazı vatandaşlar bu ihtiyaçlarını kilogram bazında değil,gram bazında ve demetler halinde alıyor.

Sabah Pazar tezgahlarının kurulmaya başlaması ile kilogramı 20 TL olan sivri biberi demetler halinde hazırlayan pazarcı esnafı 250 gram gelen demete vatandaşın rağbet gösterdiğini ve bu sayede satış yapabildiklerini söyledi.

Edirne Pazarcılar, Seyyar Satıcılar ve Manavlar Odası Başkanı Şeref Hasır yaptığı açıklamada patlıcan ve biberin şu anda mevsimi olmadığı için seralarda yetiştiğini ve pazarn en pahalı ürünü olduğunu belirterek “1 hafta önce 10 lira satılan patlıcan,biber bu hafta 20 liradan satılıyor.Talep pek yok ancak asgari ücretle çalışan evine patlıcan,biber,salata götüremiyor.Yazın konserve yapacaklar konservelerini yiyecekler.Biberi demet halinde 250 gram olarak yapıyoruz ve 5 TL’ye vatandaşımıza satıyoruz. Bunlara talep daha çok uygun olduğu için. Bir iki gün idare edecek kadar halkımı alıyor. Kilo ile alan pek nadir çıkıyor.Yarım kilo ve 250 gram alan daha çok”dedi.

Vatandalar ise pazarda fiyatların arttığını ve filelerini dolduramadığını söylüyor.Pahalılıktan yakınan vatandaşlar “halimiz ne olacak bizde bilmiyoruz.Allah yardımcıları olsun herkezin”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30