banner78
banner25

Açılış törenin de Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadılar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı Edirne Valiliği Necmi İğe Evi Etnoğrafya Müzesi’nin açılış töreninde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi anılmadı.  Sunucu törene katılanları saygı duruşuna davet ederken, “Aziz şehitlerimiz anısına hepinizi 1 dakikalık saygı Duruşuna ve ardından İstiklal Marşı’mızı okumaya davet ediyorum” ifadelerini kullanması üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bulunduğu yerden 1 adım öne gelerek, “Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz’ hatırlatmasını yaptı. Bunun üzerine sunucu anonsunu düzelterek, “Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına bir kez daha hepinizi saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’nı okumaya davet ediyorum” dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin  Bakanı; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı Edirne Valiliği Necmi İğe Evi Etnoğrafya Müzesi gibi tarihi tanıklık eden, Edirne’nin kültürünü ve yaşam tarzını yansıtan böylesine önemli bir törende Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin unutulması tepkilere neden oldu. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin unutulmasına tepki gösteren CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “Edirne Valiliği Necmi İğe Evi Etnoğrafya Müzesi’nin açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra  Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, MHP İl Başkanı Zakir Tercan da katılıyor. Sunucu, katılımcıları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na davet ederken, bu ülkenin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini unutuyor.  Ve CHP’li Belediye Başkanımız Recep Gürkan, sunucuyu uyararak,  anonsu ‘Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz’ olarak yapmasını istiyor” diye konuştu. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın müzede gerçekleştirilen açılış töreninden sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiğini ve burada yaptığı açıklamalarda Edirne Belediyesi’nin eleştirerek, “Edirne'yi bu CHP zulmünden kurtarmamız lazım" açıklamalarında bulunduğunu hatırlatan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Zulüm eğer, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını her yerde haykırmaksa eğer, ilke ve devrimlerinin ışında yürümekse, emanetine gönülden bağlanmaksa eğer, bu zulüm sonsuza kadar devam edecek Sayın Bakanım. Ne Edirne’de ne de Türkiye’nin herhangi bir yerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini, varlığını asla unutturmayacaksınız. İşte sizin o eleştirdiğimiz CHP zihniyeti hatırlatacak her defasında. Sizin hiç kuşkunuz olmasın bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini de, emanetlerini de sonsuza kadar yaşatmaya ve korumaya devam edeceğiz” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30