banner137
banner25

''Abe hareket edin be ya''
Edirne'de ''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' dolayısıyla ''Abe hareket edin be ya'' sloganıyla yürüyüş yapıldı.
Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda toplanan, aralarında kamu çalışanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu grup, bir süre yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılanlara sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için elma dağıtıldı.
Edirne Halk Sağlığı Müdürü Hatice Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Edirne'deki vatandaşların yürümek amacıyla spor komplekslerinde toplandığını söyledi.
Toplumun genellikle hareketsiz yaşam sürdürdüğüne dikkati çeken Gül, hareketsizliğin kalp, şeker ve solunum yolu hastalıklarını neden olduğunu ifade etti.
Hareketsizliğin dünyadaki kronik hastalıkların en önemli risk faktörleri arasında 4'üncü sırada yer aldığını vurgulayan Gül, ''Araştırmalara göre Türkiye'de de hareketsizlik çok fazla. İnsanlarımızın yüzde 70'inin hareketsiz olduğu gözlenmiştir. Bu da bizi üzen bir durum. Sağlık Bakanlığı'nın yeni çalışma modelinde artık koruyucu sağlık hizmetleri anlamında özellikle hastalıkları önleyen sigaradan uzak durmak, daha fazla su tüketimi, daha az tuz tüketiminin yanında hareket etmeyi, obeziteyle mücadele etmeyi önceliğe almış durumdadır'' diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30