banner137
banner25

AB GÜNÜ TÜRK-YUNAN ORTAK EZGİLERİ İLE KUTLANDI

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne AB Bilgi Merkezi ve Edirne Yunanistan Konsolosluğu işbirliğinde gerçekleştirilen “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri” Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Edirne’de gerçekleştirdiği sanat ve toplum yararına olan etkinlikleri ile dikkat çeken Edirne AB Bilgi Merkezi düzenlediği konser organizasyonu ile yine adından söz ettirdi.

Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos’un da desteğinin olduğu konsere Yunanlı ses sanatçısı Elsa Mouratidou ve piyano sanatçısı Athanasios Bililis katıldı.

Konser öncesi düzenlenen resepsiyon ile gelen konuklarını ağırlayan ev sahibi Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos konser öncesi konuklara bilgi verdi.

Konser hakkında açıklama yapan AB Edirne Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı konserin Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu destekleri ile, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Yunanistan Konsolosluğu işbirliğinde Avrupa Gününe özel gerçekleştirildiğini belirterek bilgi verdi.

Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos kürsüde yaptığı konuşmada pandemi nedeniyle bir araya gelemediklerini ve normalleşme adımlarıyla etkinlikler yapmaya başladıklarını belirterek “müzik söylenenin aksine evrensel olarak anlaşılan bir dil değildir. Sadece sesleri dinleriz. Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır”dedi.

Ev sahibi sıfatı ile konuşan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise “Birlik, Barış ve Dayanışma” adı altında buluşturan etkinliğin aslında yıllardır ne sınırların, ne mesafelerin ne de yaşanan hiçbir politik ve siyasi hikayenin, insanları birbirinden ayıramadığı, dostluğa ve kardeşliğe engel olamadığı bir tabloyu da ortaya koyduğunu kaydetti.

Türkiye ile Yunanistan’ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirterek “Edirne’li katılımcılarımız da bana hak verecektir ki, biz aynı değerleri paylaşan ve hikayeleri birbirinden hiçbir zaman ayrılmayan iki milletiz. Bizim anneannelerimiz, dedelerimiz birlik içinde yaşadılar. Aynı mahallelerde oturdular, komşuluk yaptılar. Aynı şarkıları söyledik, aynı yemekleri yedik. Aynı hikayeleri paylaştık, anılar biriktirdik. Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor”dedi.

Konuşmaların ardından konsere geçildi ve sanatçı Elsa Mouratidou ve piyano sanatçısı Athanasios Bililis hem Yunan hemde Türk halkları tarafından geçmiş yıllardan günümüze gelen ortak şarkıları hem Yunanca hemde Türkçe seslendirerek katılanların kulaklarını pasını sildiler.

Konsere Bulgaristan’ın konsolosluk yetkililerinin yanı sıra Yunanistan konsolosluk yetkilileri ile çevre il ve ilçelerden gelen iş insanları ile Ticaret ve sanayi Odası Meclis Başkanı Emre Alp ve çok sayıda davetli katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30